Bezoek vrijblijvend onze open avond

Search
Close this search box.
Terug naar overzicht

Online Bemiddelen in Corona Tijd

Het is crisistijd. Corona crisis. Er is heel veel aan de hand in Nederland. In Europa. In de hele wereld zelfs.

Onbegrip ligt sneller op de loer

En ondanks de crisis waarin we met zijn allen proberen het juiste te doen, zijn er ook nog altijd de samenwerking- en de relatieproblemen. Of steken ze juist de kop op. Misschien nu zelfs wel meer. Zeker als deze corona crisis langer duurt.

Problemen die er al bestonden worden uitvergroot

Face to face contact is lastiger. Onbegrip ligt sneller op de loer. Na de corona crisis is de voorspeling dat er meer scheidingen gaan plaatsvinden. Deze tijd waarin we massaal thuis zitten zorgt voor relatiestress, scheidingsaanvragen, maar ook voor onzekerheid bij gescheiden ouders over het nakomen van de regelingen.

Goede begeleiding bij conflicten is van belang

In tijden zoals deze, maar ook daar buiten, is goede begeleiding bij conflicten essentieel en op afstand beschikbaar. Juist nu. Want niets doen… werkt slechts escalerend. Bij AMV is het mogelijk om voor online mediation en digitale conflict coaching te kiezen. Onze mediators en scheidingsspecialisten zijn opgeleid, getraind en zeer ervaren op dit gebied.

Wat is online bemiddeling

We leven op dit moment grotendeels noodgedwongen dicht op elkaar. De spanning kan thuis of op het werk toenemen. Er kan sneller gedoe, wrijving of lastige situaties ontstaan. De cruciale vraag is: Hoe ga je om met deze spanning? Onze gespecialiseerde mediators en scheidingsspecialisten zijn óók online beschikbaar voor mediation, conflict coaching, bemiddeling maar juist ook voor voor tips en advies! Mediation of scheidingsbegeleiding vindt normaal gesproken aan tafel plaats, maar kan ook online plaatsvinden. Online mediation is een uitstekend alternatief om op afstand te doen, als er vanwege bepaalde omstandigheden of persoonlijke wensen geen live mediation kan plaatshebben.

Je kunt hierbij denken aan

Als een van de partners wegens persoonlijke omstandigheden niet aan tafel kan komen. Of als een van de partijen in het buitenland verblijf. Misschien is het nog te lastig om de ander te ontmoeten. Maar juist ook nu tijdens de Corona situatie. Online kun je de bemiddeling voorzetten zonder dat mensen fysiek aanwezig hoeven te zijn. Ook kan er uiteraard een gedeelte online en een gedeelte face tot face plaatsvinden.

Online bemiddeling werkt in grote lijnen hetzelfde als gewone bemiddeling waarbij het gesprek aan tafel gevoerd wordt: op basis van de onderliggende belangen wordt er naar een oplossing gezocht die voor iedereen aanvaardbaar is. Ook hier is de mediator of de scheidingsspecialist een neutrale derde die de gesprekken in goede banen leidt. Online bemiddeling kan op diverse manieren plaatsvinden. Maar gebeurt veelal via video-conferentieprogramma’s. Vooraf worden de spelregels en de voorwaarden van de online bemiddeling met elkaar besproken.

Wat is het verschil met ‘gewone’ bemiddeling?

Voordelen
Online bemiddeling kan overal plaatsvinden.
De locatie speelt geen rol. Zo kan bemiddeling ook internationaal ingezet worden.ook tijdens het proces apart met de mensen 1- op -1 praten.
Ook online door middel van aparte gesprekken met de individuele deelnemers, op zoek naar beweging.
Er is geen reistijd.
Online bemiddeling biedt vaker een kortere doorlooptijd, omdat het afstemmen in ieders agenda vaak makkelijker gaat.
Het is 100% veilig
Er is (nog) geen directe confrontatie met de ander. Dit kan prettig zijn wanneer mensen nog niet samen bij elkaar aan tafel kunnen zitten.
Een combinatie van online en aan tafel  met elkaar is mogelijk. “Nadelen”
Online contact kan gevoelsmatig als afstandelijker worden ervaren.
De zorg van mensen kan zijn dat ze niet door de ander te worden begrepen of het vertrouwen missen om goede afspraken te maken.
Onze professionals zorgen er juist voor om ook de non-verbale communicatie zichtbaar en bespreekbaar te maken.
Zij maken het verschil maken in lastige situaties.

De kwaliteit van online bemiddeling is gelijk aan de kwaliteit van een bemiddeling aan tafel. Het verschil in uitkomst tussen een online bemiddeling en een mediation aan tafel is niet groot. Tijdens de gezamenlijke bijeenkomst zal de mediator of scheidingsspecialist juist meer aandacht besteden aan de structuur van de bemiddeling en afspraken maken over o.a. de communicatie.  Bovendien kan online bemiddeling de expressie van de ander juist worden uitvergroot. Het is onze ervaring dat online bemiddeling een uitstekend alternatief is. Net zoals bij bemiddeling aan tafel, is het voor een effectieve bemiddeling belangrijk dat iedereen zich actief en constructief inzet om de bemiddeling zo goed mogelijk te laten verlopen. 

Voor wie?

Online bemiddeling is toegankelijk voor iedereen die kan gebruik maken van internet.

Voor welke conflicten is online geschikt?

Online bemiddeling is geschikt diverse conflicten. Je kunt daarbij denken aan arbeidsgerelateerde zaken of familiezaken.

Niets doen is geen optie en in deze tijd en werkt juist escalerend

Grijp daarom liever snel, waarbij onze professionals je kunnen ondersteunen met tips, bemiddeling en advies over hoe je met een situatie op een goede manier om kunt gaan.

Direct advies

Wil jij in contact komen met een goede online bemiddelaar? We helpen je graag bij zowel online en standaard bemiddeling. Twijfel je? In overleg kunnen we bekijken welke vorm het beste situatie past. Neem telefonisch contact met ons op via 085 888 4 888 of stuur gerust een Whatsapp op 06 81 78 59 75.

Scroll naar boven