STAP-Budget

Als jij het STAP-Budget niet krijgt, mag je bij ons
kosteloos annuleren. 

Stap Budget

STAP-Budget

Als je wilt doorontwikkelen in jouw carrière, wilt omscholen of je werkzoekend bent, biedt het STAP-budget mooie mogelijkheden om met behulp van een subsidie een opleiding of training te starten. 

STAP staat voor ‘Stimulering Arbeidsmarkt Positie’

Met deze nieuwe regeling wil de overheid iedereen de kans geven om zichzelf te ontwikkelen en langer op de arbeidsmarkt actief te blijven. Het STAP-budget is een bijdrage in de kosten voor opleidingen en trainingen. De hoogte van deze bijdrage is maximaal € 1000,-. Het STAP-budget vervangt de fiscale scholingsaftrek in de inkomstenbelasting en maakt scholing veel toegankelijker.

STAP Budget

Het aanvragen van het STAP-budget is bedoeld voor werkenden en werkzoekenden. Je kies een training of opleiding, volledig naar eigen keuze, en dient een aanvraag in. De overheid stelt vanaf dan elk jaar 218 miljoen euro beschikbaar, waarmee jaarlijks meer dan 200.000 mensen een mooie bijdrage krijgen voor hun opleiding of, in sommige gevallen, zelfs kosteloos een opleiding kunnen volgen. Houd er rekening mee dat je maar één keer per aanvraagtermijn een aanvraag kan indienen.

Het STAP-budget is een subsidie. Dit betekent dat je dit bedrag niet terug hoeft te betalen. Vrijwel alle opleidingskosten vallen onder deze regeling, met uitzondering van de arrangementskosten.

Blijf jezelf ontwikkelen en maak gebruik van het STAP-budget

Door een opleiding te volgen, vergroot je jouw kennis en inzetbaarheid op de arbeidsmarkt. Zeker in de snel veranderende arbeidsmarkt van vandaag de dag is het heel belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen. Het omscholen naar een andere baan of het leren van nieuwe vaardigheden wordt met het STAP-budget dus een stuk gemakkelijker. Als je elk jaar een nieuwe opleiding of training volgt, geeft dat meer werkzekerheid in de toekomst.

Advies nodig?

Heb je advies nodig over het STAP-budget? Of heb je een andere vraag?
Neem gerust even contact met ons op.

Oprichters AMV-opleidingen
Scroll naar boven
Scroll naar top
AMV Netwerk Event

De Keten Rondom Scheidingsbegeleiding

20 april 2023 -van 13:30 tot 18:00 uur

Deze middag staat volop in het teken van inspiratie, connecties, elkaar verder helpen én het samen smeden van de visie op optimale scheidingsbegeleiding in de huidige maatschappij. 
Met interessante sprekers én een uniek netwerk