Bezoek vrijblijvend onze open avond

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wanneer kan ik werken op toevoegingsbasis

Gesubsidieerde mediation of gesubsidieerde rechtsbijstand noemen we een toevoeging. Bij een toevoeging betaalt de overheid een deel van de kosten voor de mediator.

Wanneer kan ik werken op toevoegingsbasis

Toevoeging

Mediations doen op basis van gesubsidieerde rechtsbijstand (toevoegingen) en/of binnen de verwijzingsvoorziening (mediation naast rechtspraak) kan alleen als je bent ingeschreven bij de Raad voor Rechtsbijstand. Om je in te kunnen schrijven bij de Raad voor Rechtsbijstand, is een registratie in het MfN-register een vereiste.

Daarvoor gelden de volgende aanvullende voorwaarden:

  • je hebt met goed gevolg een peer review afgelegd
  • je hebt in de afgelopen drie jaar tenminste negen* mediations op basis van een MfN-mediationovereenkomst verricht

*Let op, voor de Raad voor Rechtsbijstand tellen bemiddelingen niet mee en er geldt een beperking in het aantal (gelijkwaardige) co-mediations.

Familiezaken

Voor het behandelen van familiezaken via de Raad voor Rechtsbijstand heb je ook nog een ‘accreditatie familiemediation’ in het MfN-register nodig. Deze accreditatie krijg je wanneer je een voor het MfN-register geaccrediteerde familieopleiding positief hebt afgerond. Dit wordt vermeld in het (openbare) MfN-register. AMV heeft een geaccrediteerde familieopleiding.

Inschrijven bij Raad voor Rechtsbijstand

Voor inschrijven en meer informatie over de inschrijvingsvoorwaarden verwijzen wij je naar de website van de Raad voor Rechtsbijstand.

De Raad voor Rechtsbijstand toetst zelf of de mediator aan de voorwaarden voldoet. Desgewenst vraagt zij bij de MfN na of je ook echt negen mediationdossiers hebt opgevoerd en aangetoond, je peer review is goedgekeurd en/ of er een accreditatie familiemediation is verleend.

Advies nodig?

Heb je advies nodig over het STAP-budget? Of heb je een andere vraag?
Neem gerust even contact met ons op.

Oprichters AMV-opleidingen
Scroll naar boven