Bezoek vrijblijvend onze open avond

Search
Close this search box.

#13 – Doelen Stellen en Focus Houden

Zonder de juiste focus besteed je je tijd en je energie niet op de juiste manier. Je aandacht gaat dan uit naar alles wat er op je pad komt en is daardoor versnipperd. Je bereikt daardoor niet wat je voor ogen hebt. Focus is daarom ontzettend belangrijk. 

Doelen stellen is een must-have voor ondernemers

Als ondernemer of professional heb je vaak wel voor ogen wat je wil bereiken. Op korte én op de lange termijn. Dat kan zijn: jezelf beter positioneren in de markt, je naamsbekendheid verder vergroten, jezelf presenteren als dé autoriteit op je vakgebied of meer aandacht voor je (nieuwe) producten of diensten. 

Je kunt doelen hebben op diverse vlakken, persoonlijke doelen, financiële doelen, materialistische doelen etc. 

We hebben allemaal focus nodig om doelen te realiseren, vooral ook als ondernemer als je succesvol wilt zijn met je bedrijf.

Zonder de juiste focus besteed je je tijd en je energie niet op de juiste manier. Je aandacht gaat dan uit naar alles wat er op je pad komt en is daardoor versnipperd. Je doet van alles een beetje en niets heeft je volledige aandacht met bijbehorend resultaat. Je bereikt daardoor niet wat je voor ogen hebt. Focus is daarom ontzettend belangrijk. 

Maar hoe houdt je eigenlijk je focus vast? Want wanneer je zegt dat je geen focus hebt, zeg je dan eigenlijk dat je je doel vergeten bent.

Vaak is het geen verlies van focus, maar juist het ontbreken van een helder doel. In veel gevallen is ‘het zogenoemde verlies van focus’ een logisch gevolg van veel te veel willen doen in een te korte tijd. Je hebt dan te veel afleiding en stelt te weinig of misschien geen prioriteiten. Versnipperde aandacht leidt tot verwarring en verlies.

Het is belangrijk dat je heldere doelen kiest die in lijn liggen met wat jij belangrijk vindt en waar je behoefte aan hebt. Dat je de juiste stappen op het juiste moment zet. Je hebt de juiste mindset nodig om de acties te doen die nodig zijn.  

Want als je van alles tegelijk doet, is de kans groot dat je niets goed doet. 

Erik Baijens en Marjon de Vroomen gaan met elkaar in gesprek over hoe zij doelen stellen en focus houden. Is het stellen van een doel wel nodig? Beperkt het je juist niet? En is focus houden….iets van deze tijd? 

Een podcast boordevol inspiratie!

Scroll naar boven