Bezoek vrijblijvend onze open avond

Zoek
Sluit dit zoekvak.
Waarom zou je scheidingscoach worden
Terug naar overzicht

Waarom zou je relatiecoach worden

Je carrière als geregistreerd relatiecoach start hier!

Met de opleiding tot geregistreerd relatiecoach word je door onze ervaren trainers klaargestoomd tot professioneel relatiecoach. Je leert tijdens de opleiding om een volledig coachingstraject, van intake tot nazorg, te begeleiden. Na de opleiding kun je zelfstandig coachen met bewezen methodieken, terwijl je je bewust bent van je eigen functioneren.

Waarom relatiecoach worden?

“De ene helft van de wereld coacht de andere helft.” Deze uitspraak heb je vast al eens gehoord. Vroeger was het beroep van teamcoach vrij onbekend, maar tegenwoordig is het een algemeen geaccepteerde functie. Er zijn coaches voor elk denkbaar onderwerp, wat kritiek maar ook waardering oproept. Of je nu coaching ziet als aanvulling op de psychologie of als een noodzaak in het dagelijkse leven, de kern is goede coaching.

Overwegingen voor het worden van een coach

Voordat je aan een opleiding begint, zijn er enkele punten om te overwegen:

Tijdsinvestering: Een weekendcursus is niet genoeg om een deskundige coach te worden. Het is een proces dat tijd en inzet vereist.
Specialisatie: Kies een specifieke richting zoals relatiecoaching, om de methodieken effectief in te kunnen zetten.
Doel en Visie: Weet waarom je coach wilt worden en wat je wilt bereiken. Het helpt je om professioneel te werk te gaan.

 

Verschil tussen coaching en therapie

Er bestaat vaak verwarring tussen coaching en therapie. Coaching is echter geen therapie. Als coach is het belangrijk dit onderscheid te maken en indien nodig door te verwijzen.

 

Marktverzadiging: Een probleem?

Ja, er zijn veel coaches. Het geheim is om je te specialiseren en kwaliteit te leveren. Een specifieke niche helpt je om de juiste klanten aan te trekken.

 

Wat doet een relatiecoach?

Als relatiecoach begeleid je individuen en koppels door verschillende fasen van hun relatie. Je biedt hen de nodige begeleiding, van preventieve coaching tot nazorg na relatieproblemen.

 

Inhoud van de opleiding tot relatiecoach

Je verrijkt zowel theoretisch als praktisch je kennis en vaardigheden. De opleiding is interactief en biedt je de instrumenten om na positieve afronding van de toets direct professioneel als relatiecoach aan de slag te gaan.

In de praktijkgerichte casussen oefen je met de geleerde coachingstechnieken en reflecteer je op je eigen handelen. Of het nu gaat om emotionele zaken, communicatie, psychologie of de interactie tussen partners, als marktleider in het opleiden van coaches brengen we onze expertise samen in deze opleiding.

 

Direct aan de slag na de opleiding

Wij leren je hoe je mensen kunt empoweren en hun eigen rol kunnen zien binnen de relatie. Je leert ook hoe je proactief kunt zijn in verschillende relatievormen en situaties.

Bekijk hier de opleiding tot Geregistreerd Relatiecoach en maak gebruik van ons uitgebreide netwerk na je opleiding.

 

Scroll naar boven