Waarom zou je scheidingscoach worden
Terug naar overzicht

Waarom zou je scheidingscoach worden

Je loopbaan als register scheidingscoach begint hier!

Met de opleiding register scheidingscoach word je door onze geweldige trainers opgeleid tot professioneel scheidingsoach. Tijdens de opleiding leer je een coachingstraject van intake tot nazorg te houden. Na afloop van de opleiding ben je in staat zelfstandig te coachen met inzet van beproefde methodieken en met bewustwording op je eigen functioneren.

Waarom zou je coach worden?

De ene helft van de wereld coacht de andere helft. Een uitspraak die ook jij vast wel een keer gehoord hebt. Jaren geleden was de team coach nog redelijk onbekend maar nu hoor je dit overal. Voor elk denkbaar thema zijn coaches te vinden. Het is dus logisch dat mensen hier kritische tegenover staan. Eigenlijk juichen wij dit alleen maar toe. Daar waar een groep coaching overbodig vindt, voelen anderen het als een bedreiging voor de psychologie. Er is wildgroei in het land van coaches en er is vooral veel onduidelijkheid. Zoals wij het meestal zeggen; je hebt goede en betere coaches.

Waarom zou je nog coach worden

Als je een opleiding tot coach wilt gaan volgen zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten. Laten we beginnen bij het eerste punt.

Een coach opleiding van een weekend

Daar staan wij niet achter en ik hoop dat er ook bij jou een belletje gaat rinkelen. Coach worden kost tijd, het is een proces. Zaken moeten beklijven. Er is gewoon veel nodig om een deskundige coach te worden.

Kies een specifieke richting waarin je wilt gaan coachen

Zo leer je de methodiek goed in te zetten in het vakgebied waarin jij aan de slag wilt gaan.

Waarom wil jij coach worden?

Vanuit welk idee is deze gedachte ontstaan? Wat is je visie hierop. Wat wil je neer gaan zetten. Wat voor soort coach wil jij zijn? En zo zijn er nog veel meer vragen te bedenken die goed zijn om voor jezelf op een rijtje te zetten. Zo ga je niet ondoordacht aan de slag maar weet je exact waar je mee bezig bent en waar je voor staat en gaat. Het helpt jou om professioneel aan de slag te gaan.

Coaching en therapie

Er bestaat verwarring tussen coaching en therapie. Dan kunnen we kort over zijn. Coaching is geen therapie. Je zult dus goed dat verschil moeten kunnen maken en doorverwijzen waar nodig.

Er zijn te veel coaches

Dat klopt, er zijn veel coaches. De kunst is om je te specialiseren om zo een bepaalde doelgroep te kunnen helpen. Belangrijk is dat je goede kwaliteit levert, deskundig en professioneel bent. Kies je niche is essentieel. Hoe specifieker jij bent hoe beter je jouw klant aantrekt. En vooral wees vooral niet bang van de vele coaches. Ga uit van je eigen kracht, simpelweg omdat er zóveel vraag naar is!

Wat doet een scheidingscoach?

Een scheidingscoach begeleidt (ex)partners en kinderen. Dat biedt cliënten de broodnodige rust in een voor hen turbulente periode. Een scheidingscoach kan ook preventief worden ingezet als partners terecht dreigen te komen in een scheidingssituatie. Daarnaast helpt een scheidingscoach mensen die behoefte hebben aan begeleiding of nazorg na een scheiding.

Wat leer je tijdens de opleiding scheidingscoach?

Tijdens de opleiding bekwaam je jezelf zowel theoretisch als praktisch. Deze interactieve opleiding biedt de nodige inhoudelijke kennis en praktische vaardigheden, zodat je na deelname en positieve afronding van de toets direct professioneel aan het werk kunt als scheidingscoach.

Daarbij sta jij, als coach, de eerste dagen van de opleiding centraal. Daarna leer je hoe je in verschillende stappen, en door gebruik te maken van de juiste technieken en methodieken, scheidende partners moet coachen. Je leert ook hoe jij partners die al in scheiding zitten of een scheiding achter de rug hebben, kunt begeleiden. Uiteraard wordt er tijdens de opleiding scheidingscoach ook veel aandacht besteed aan de manier waarop je ouders en kinderen kunt begeleiden, zodat de kinderen zo weinig mogelijk nadelige gevolgen van de scheiding ervaren. In praktijkgerichte casussen oefen je de geleerde coachingstechnieken en -methodieken en aansluitend reflecteer je hierop.

Je kunt na de opleiding scheidingscoach direct aan de slag!

We helpen je mensen in hun kracht zetten en hun eigen aandeel te laten zien tijdens of na hun scheiding. We leren je daarnaast hoe je ziekteverzuim door scheiding kunt helpen beperken en hoe je hulp kunt bieden bij samengestelde gezinnen, de relatie tussen ouder en kind of bij omgangsregelingen.

Of het nu gaat om emotionele zaken, communicatie, psychologie of omgang met de kinderen: als marktleider en erkend kwalitatief opleidingsinstituut, hebben wij onze expertise op het gebied van professionele scheidingsbegeleiding én coaching samengebracht tot opleiding tot geregistreerd scheidingscoach. Daarnaast is het hebben van een goed netwerk essentieel. Ook daar speelt AMV een rol in. Wij hebben een groot netwerk waar ook jij gebruik van kunt maken na de opleiding. 

Bekijk hier de opleiding Register Scheidingscoach

Scroll naar boven
Scroll naar top