AMV-Opleidingen
Mediator Worden bij AMV Opleidingen
Terug naar overzicht

Wat is een goede scheidingsadviseur

Wat maakt iemand een goede scheidingsadviseur? 

 

Deze vraag krijg ik regelmatig van scheidingsadviseurs die met een collega scheidingsadviseur willen gaan samenwerken. Want hoe bepaal je dat? Sommige scheidingsadviseurs zijn vakinhoudelijk enorm goed maar alleen dat dekt niet de hele lading. Er komt zo veel meer bij kijken.

Vakinhoud en soft skills

Het is een combinatie van vakinhoud én van soft skills oftewel vaardigheden. Scheidingsadviseurs die deze twee eigenschappen beschikken krijgen meer voor elkaar. Simpelweg omdat ze ook goed zijn in verbinden, in sales en zo dus in totale begeleiding. Mensen die gaan scheiden willen het gevoel hebben dat ze gehoord en gezien worden. Dat er geluisterd wordt naar hun vraag en wensen. Daarmee wordt meteen een beroep gedaan op jouw soft skills. Want meteen in de inhoud schieten zonder aansluiting te hebben met de mensen aan je tafel is een lastige!

Eerste indruk

Het gaat ook om het gevoel wat iemand heeft bij jou. Dit is wat mensen onthouden, vooral als het een onprettig gevoel was. Scheidingsadviseurs geven weleens terug dat ze het niet snappen dat mensen naar een concullega zijn gegaan. Want in hun beleving was het informatiegesprek prima verlopen. Het is essentieel dat de eerste indruk die jij bij mensen achterlaat direct goed is. Ga maar bij jezelf na…..soms heb je binnen een paar seconde al het gevoel van leuk of niet leuk. Daarnaast moeten mensen het gevoel hebben dat ze bij jou in goede handen zijn. Dat er geluisterd wordt naar wat ze willen en dat je kunt geven wat ze verwachten. Jij bent immers de expert.

Non-verbaal  

Wat je zegt is niet alleen belangrijk maar ook hoe je het zegt! Ze zeggen niet voor niks het is de toon die de muziek maakt. Vergeet daarbij ook het non-verbale stuk niet. Vaak is dit nog een onderbelicht item. Denk daarbij aan hoe je kijkt, zit, praat etc.

Persoonlijke groei

Al deze elementen zorgen voor een totaal plaatje. Meestal richt een scheidingsadviseur zich in beginsel vooral op de vakinhoud terwijl de groei vaak op andere vlakken ligt. Heb jij het gevoel dat je je meer wil ontwikkelen in soft skills? Lopen jouw gesprekken nog niet lekker? Neem met je vraag contact met ons op. We kijken met elkaar naar de best passende oplossing. Of dit coaching is of een trainingsdag volgen, we hebben altijd iets in huis. Of misschien past het Ondernemers Groei Traject wel goed bij jou. 

Podcast

Luister zeker ook naar de Podcast Zendmasten en Prullenbakken. Hierin gaan we het hebben over sales. Stop met verkopen, stem af op je klant. Wees meer geïnteresseerd en minder interessant. We hebben het over zendmasten en prullenbakken en wat dit nu allemaal met elkaar te maken heeft.

Opleiding Scheidingsadviseur

Een goede scheidingsadviseur heeft een erkende opleiding gevolgd. Een opleiding waarin de combinatie van vakinhoud én van soft skills  centraal staat. Met alleen kennis redt je het niet. Je moet in de praktijk weten hoe je de kennis overbrengt wat op dat moment voor mensen relevant is. Als scheidingsadviseur ben jij de vertaler van kennis naar praktijk. Daarnaast is het hebben van soft skills essentieels. Een scheiding is een emotioneel proces waarbij veel onderstromingen aanwezig zijn. Als scheidingsadviseur weet jij deze onderstroming “bloot” te leggen om zo tot de kern te komen. Inzicht geeft overzicht en uitzicht. Je bent samen met mensen het pad aan het bouwen naar hun toekomst. Zo kunnen ze samen apart met hun kinderen verder! 

Wat is de opleiding Scheidingsadviseur
Neem gerust een kijkje wat er bij de Opleiding Scheidingsadviseur komt kijken. 

Scroll naar top