Bezoek vrijblijvend onze open avond

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Open Avond voor 
Mensgerichte Professionals

Van Start tot Specialisatie

Maak jij het verschil?

Bij AMV begrijpen we dat jij een verschilmaker wil zijn in  scheidingsbegeleiding. Daarom bieden wij een opleiding van topkwaliteit die jouw kennis niet alleen verbreedt, maar ook gericht is op het ontwikkelen en verfijnen van je vaardigheden, zodat je met vertrouwen en deskundigheid kunt handelen in je vakgebied. Zo ben jij in staat om, met elke stap die je zet, écht het verschi te maken.

Het volgen van een opleiding is een weloverwogen keuze.

We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze, gewoon vanuit huis!
Zo krijg je exact de informatie die bij jou past!

Kies de datum en het tijdstip wat past in jouw agenda.

Geïnteresseerd in het vak van scheidingsdeskundige? 
Ontdek dan de uitgebreide mogelijkheden bij AMV

Ben je klaar voor een nieuwe uitdaging en wil je groeien in je professionele leven? Wij bieden speciaal ontwikkelde opleidingen die je niet alleen de noodzakelijke kennis bijbrengen, maar je ook de juiste vaardigheden leren om een  (echt)scheiding van A tot Z te regelen.

Het belang van een gespecialiseerde aanpak in de begeleiding van scheidingsprocessen is onmiskenbaar. 

De missie van AMV, juridisch alleen daar waar nodig en in gesprek waar mogelijk, onderstreept deze noodzaak.

Scheiden van je partner hebben we tot een juridisch geschil gemaakt, maar het is altijd een emotionele kwestie. Het gaat echter niet om de beste juridische oplossing.

Het is onze visie dat de partnerrelatie afhechting de start moet zijn van de begeleiding van een (echt)scheiding, voordat je verder kunt naar de volgende zaken. Zo kunnen mensen vanaf een afstand en met meer rust goede beslissingen nemen. Wat helpend is in het ouderschap en de toekomst van het gescheiden gezin

Het pleidooi voor maatwerk en het erkennen van de uniciteit van elke scheidingssituatie vormen de kern van onze visie op de noodzaak van kwaliteitsverhoging.

De aandachtsgebieden tijdens de opleiding:

 • communicatie
 • advisering
 • coaching
 • bemiddeling

Onze opleidingen zijn zorgvuldig samengesteld om aan de hoogste eisen te voldoen en worden gegeven door ervaren professionals uit de praktijk. 
Of je nu een beginnend professional bent of iemand met ervaring die zich verder wil verdiepen.

Bij AMV vind je alles om als Register Scheidingsdeskundige het verschil te maken!

Het is onze visie dat de partnerrelatie afhechting de start moet zijn van de begeleiding van een (echt)scheiding, voordat je verder kunt naar de volgende zaken. Zo kunnen mensen vanaf een afstand en met meer rust goede beslissingen nemen. Wat helpend is in het ouderschap en de toekomst van het gescheiden gezin Het pleidooi voor maatwerk en het erkennen van de uniciteit van elke scheidingssituatie vormen de kern van onze visie op de noodzaak van kwaliteitsverhoging.

Zet vandaag nog de eerste stap op weg naar een vakkundige en maatwerk gerichte aanpak in het scheidingsproces.

Wil je maatschappelijk bijdragen en het verschil maken in het leven van mensen die door een scheiding gaan? 
Wil je aan de slag om mensen te helpen om door een scheiding heen te komen om zo een nieuwe start te maken?

Wil je mensen vanuit mensgerichtheid en maatwerk verder helpen in plaats vanuit het juridisch kader?

Ben je geïnteresseerd in het begeleiden van mensen bij het nemen van belangrijke beslissingen en het bieden van maatwerk tijdens het hele scheidingsproces?

Dan is onze Open Avond speciaal voor jou!

Het belang van een mensgerichte aanpak bij scheidingsbegeleiding

Wanneer mensen door een scheiding gaan, is het duidelijk dat een mensgerichte en maatwerk aanpak van onschatbare waarde is.

Deze aanpak richt zich specifiek op de individuele behoeften, communicatie, maatwerkoplossingen en toekomstgerichtheid, waardoor mensen effectief kunnen worden begeleid tijdens en na een (echt)scheiding.

Positieve Impact als Scheidingsdeskundige

Als scheidingsdeskundige heb je de mogelijkheid om een aanzienlijke positieve impact te hebben op het leven van mensen die een ingewikkelde periode doormaken. 

Door je te concentreren op de menselijke aspecten van een scheiding en maatwerkoplossingen te bieden, kun je waardevolle ondersteuning bieden bij het bevorderen van een vreedzame en constructieve ervaring gedurende het hele scheidingsproces en de tijd daarna voor je cliënten.

Ontdek de Voordelen en Kansen

Tijdens de Open Avond zullen we je uitgebreid informeren over de vele voordelen en kansen die de Opleiding Register Scheidingsdeskundige met zich meebrengt. Je krijgt inzicht in de vaardigheden en kennis die nodig zijn om een succesvolle scheidingsdeskundige te worden. Daarnaast zullen we je informeren over de groeimogelijkheden en perspectieven die gepaard gaan met het behalen van een dergelijke opleiding.

Ontdek hoe de Opleiding Register Scheidingsdeskundige jou kan helpen om een waardevolle bijdrage te leveren aan het leven van mensen tijdens en na een (echt)scheiding.

Opleiding Register Scheidingsdeskundige

Op zoek naar Dé Opleider voor Scheidingsprofessionals? Wij bieden opleidingen in Bemiddeling, Scheidingsspecialisatie, Coaching en Ondernemerschap.

Alles in éen opleiding

De opleiding tot Register Scheidingsdeskundige, die uniek is in zijn soort, integreert relationele, zakelijke, en juridische aspecten en kwalificeert bij de ADR ook voor de volgende Registers:

 • Register Mediator
 • Register Relatie-/Scheidingscoach
 • Register Scheidingsadviseur

Dit met het doel de kwaliteit van de scheidingsbegeleiding te verhogen en professionals te voorzien van de vaardigheden die nodig zijn om effectief maatwerk te leveren tijdens en na een (echt)scheiding.

Dit is de meest complete opleiding die wij aanbieden. Na het met goed gevolg afronden van deze opleiding kun je in het Register Scheidingsdeskundige bij de ADR.

Onderwerpen Open Avond

 • Ontdek de rol van Register Scheidingsdeskundige
 • Opleiding is inclusief Register Relatie-/Scheidingscoach
 • Opleiding is inclusief Mediation
 • Opleiding – opbouw en inhoud
 • Pijlers: bemiddeling – coaching – adviseren
 • Mogelijkheden in de praktijk
 • Certificering ADR
 • Het Scheidingsplatform
 • Scheidingssupport
 • Filosofie van AMV
 • Het concept en de scheidingsmethodiek

Webinar

Dit informatieve webinar is bedoeld voor iedereen die overweegt om de opleiding tot scheidingsdeskundige of scheidingscoach te volgen.

Tijd

Het webinar duurt ongeveer 45 minuten.

Onze keurmerken en partners

Scroll naar boven