Bezoek vrijblijvend onze open avond

Search
Close this search box.

#26 – De invloed van geloofsovertuiging binnen echtscheiding

Anneloes van Deest is eigenaar van het bedrijf De Christelijke Mediator en begeleidt mensen tijdens het scheidingsproces. Als geen ander weet zij waar de vragen en de behoeften liggen van mensen met een geloofsovertuiging. 

Uitdagingen tijdens scheidingen binnen het Christelijk geloof

Dat scheiden pijn doet is bij iedereen bekend die hier mee te maken heeft gehad. Zeker als er kinderen bij betrokken zijn. Talloze huwelijken staan onder grote spanning. Jaarlijks eindigt zo’n 34 procent van alle huwelijken in een echtscheiding. Christelijke huwelijken zijn hierop geen uitzondering. Binnen een scheiding spelen er juridische, emotionele, fiscale en financiële kwesties, waarop jij als scheidingsprofessional uitkomst kunt bieden en het verschil maakt.

Christelijke cliënten komen vaak voor extra uitdagingen te staan. Hun geloofsovertuiging, leefomgeving en eigen gevoelens van schuld en schaamte spelen vaak een prominente rol.

Christelijke cliënten hebben dan juist een grote behoefte aan scheidingsprofessionals met een christelijke levensovertuiging en/ of kennis van de christelijke geloofsopvatting(en) en cultuur.

Grote vraag naar Christelijke scheidingsprofessionals

Op dit moment is de vraag naar christelijke scheidingsprofessionals groter dan het aanbod. Mensen zoeken naar een scheidingsprofessional die ‘hun taal spreekt’, zodat ze geholpen kunnen worden op de wijze die bij hen past. Maar wat te denken als 1 van beiden een geloofsovertuiging heeft en de ander niet. Hoe gaat dit dan na de scheiding? Boeiende materie en eigenlijke een must have voor iedere scheidingsprofessional.

Anneloes van Deest is eigenaar van het bedrijf De Christelijke Mediator en begeleidt mensen tijdens het scheidingsproces. Als geen ander weet zij waar de vragen en de behoeften liggen van mensen met een geloofsovertuiging. Zij spreekt als geen ander “hun taal”.

Binnen AMV-Opleidingen heeft zij de training geloofsovertuiging ontwikkeld om scheidingsprofessionals op te leiden die meer affiniteit willen krijgen met de christelijke vraagstukken.

We gaan hierover met elkaar in gesprek. Luister zeker naar deze inspirerende podcast.

Scroll naar boven