Bezoek vrijblijvend onze open avond

Search
Close this search box.

#22 – Echt ondernemen met Charlotte Meindersma

Charlotte haar uitspraken zijn glashelder: “Je moet actie ondernemen anders gebeurt er geen flikker”. Luister naar deze inspirerende podcast van een zeer bevlogen, uitgesproken, no nonsense en bovenal prachtig mens.

Echt ondernemen, hoe doe je dat als jurist?

In deze podcast ga ik in gesprek met Charlotte Meindersma, informatierecht jurist, social media jurist en ondernemer.

#Kutjurist

Op Instagram is zij bekend als Charlotteslaw en noemt zij zichzelf vaak de kutjurist. Met haar welbekende oploskoffie staat zij klaar voor ondernemers rondom juridische vraagstukken vanuit haar specialisaties in auteursrecht, privacy wetgeving en dus ondernemerschap.

Als eigenzinnige jurist op het gebied van intellectueel eigendomsrecht kan je je misschien afvragen waarom wij met elkaar in gesprek gaan, en toch zijn daar vele verschillende redenen voor. Allereerst, zij staat voor juridische blabla in gewoon Nederlands.

Boek Écht Ondernemen

Daarnaast volg ik Charlotte al een tijdje op social media. Ze is ondernemer met een behoorlijke ambitie, ze ondersteunt vele ondernemers én ze gaat haar nieuwe boek binnenkort lanceren: Écht Ondernemen.

Podcast

In deze podcast hebben we het over diverse thema’s:

– Hoe komt het juridische voor haarzelf samen met het ondernemerschap?
– Hoe is zij erop gekomen om juist dit boek te gaan schrijven?
– Wat signaleerde zij in de markt?
– Wat was het meest waardevolle inzicht voor haarzelf? En waar is zij het meest trots op?
– Hoe kijkt zij aan tegen ‘manifesteren’? Tegen ‘mindset’ en het ‘universum’?

Haar uitspraken zijn glashelder: “Je moet actie ondernemen anders gebeurt er geen flikker”. Luister naar deze inspirerende podcast van een zeer bevlogen, uitgesproken, no nonsense en bovenal prachtig mens.

Ondernemers

We hebben nog veel langer gewoon zitten kletsen dan dat we de podcast hebben opgenomen. Want een podcast duurt natuurlijk maar een bepaalde tijd.

We hebben het gehad over ondernemersstruggles en het werken met medewerkers en een team. Wat de voordelen en de nadelen zijn. We hebben gedeeld wat succes is en wat groei voor ons betekent. Het is mega fijn om met gelijkgestemde ondernemers te praten. En natuurlijk was het ook heel erg leuk om haar man en zelfs Tommy de kantoorhond te ontmoeten!

Je kunt haar boek bestellen bij Management Boek: https://bit.ly/3hvPT4U

Op haar website vind je dan ook nog extra content op de website, met videomateriaal en extra tips.

Scroll naar boven