Bezoek vrijblijvend onze open avond

Zoek
Sluit dit zoekvak.

#46 – Hoe we een probleem water geven

We gaan het in deze podcast hebben over zakelijke communiceren in een professionele setting. Het geheim van goed professioneel communiceren bestaat uit een aantal ingrediënten. We halen er in deze podcast 1 uit.

Regelmatig hebben wij gesprekken met mensen die hun werk niet meer leuk vinden, er geen energie meer van krijgen en op zoek zijn naar iets anders. Logisch dat je daarvoor gaat kijken bij een opleidingsinstituut. Maar het zit hem juist in de stappen daarvoor. Ze zijn naar een loopbaan coach geweest, hebben er diverse adviezen gekregen. Een aantal adviezen uitgeprobeerd maar het was het helaas toch niet helemaal.

Misschien herken je dit ook in je eigen leven dat je een “probleem” of vraag hebt waarop iemand anders direct een goedbedoeld advies geeft. Wij noemen dit korte termijn adviezen. Ze komen niet uit jezelf, je hebt er geen echte klik mee en je voelt het niet.

Als we ervan uit gaan dat het antwoord in jezelf zit, is het dus belangrijk dat iemand jou de juiste vragen stelt. Waarop je op een andere manier kunt en gaat nadenken.

In de podcast geven we voorbeelden. We halen het voorbeeld aan dat een cursist tijdens de lesdagen ineens riep; heey ik zit nu echt te “gieteren”.

We leggen ook uit wat het verschil is tussen een suggestie en een advies. Als je op een andere manier je vraag inzet, motiveer je iemand om anders naar dezelfde situatie te laten kijken. Oftewel de situatie kun je niet veranderen, wel de manier waarop je ernaar kijkt.

Een podcast boordevol inspiratie en waardevolle tips.


Scroll naar boven