Bezoek vrijblijvend onze open avond

Zoek
Sluit dit zoekvak.

#52 – Je Zielsmissie en het Ondernemerschap met Meta Herman de Groot

Welkom bij weer een nieuwe AMV aflevering waarin we diep duiken in de verhalen van inspirerende ondernemers en hun ambitie. In deze aflevering is Meta Herman de Groot, de auteur achter het boek “Ik moet toch ook mijn klootzakje kwijt,” mijn gast.

Een vrouw met een missie

Haar reis is meer dan fascinerend. Vanaf 2012 begon ze haar praktijk als psychosociaal therapeut en kindertherapeut, maar haar verhaal bevat zoveel meer lagen. In haar jonge jaren was zij topsporter in de tenniswereld. Als jonge vrouw maakte zij indruk als zangeres die haar eigen nummers schreef en uitvoerde met een eigen band. Het fundament van Meta’s veelzijdige ervaringen en prestaties.

Keuzes maken

Ze vertelt over de keuzes die ze heeft gemaakt, de wendingen in haar carrière, en de momenten waarop het leven haar uitdaagde om nieuwe paden te bewandelen. Als jongvolwassen vrouw maakte ze de overstap naar marketingcommunicatie adviseur in het bedrijfsleven, een rol die aanzienlijk verschilde van haar artistieke ambities. Niet echt gelukkig, maar wel geld op de plank. Toch knaagde er iets bij haar.

Hoe kwam zij achter haar zielsmissie?

Wat heeft dit haar gebracht? Moeder van een volwassen zoon en op zijn 7e werd zij alleenstaand ouder. Zij moest de balans vinden tussen beschikbaar zijn voor haar zoon, haar carrière opbouwen en voor zichzelf zorgen.

Een duidelijk doel

Haar persoonlijke leven, inclusief het moederschap en een scheiding, heeft haar alleen maar meer veerkracht en duidelijkheid gegeven. We hebben het over wat ambitie inhoudt en hoe het is om te werken met een duidelijk doel.

We bespreken de belangrijke keuzes die Meta heeft gemaakt, wat haar motiveerde om te gaan voor het ondernemerschap en natuurlijk haar boek. Inmiddels heeft ze al jaren een succesvolle praktijk, een 2-jaarlijkse training ‘Expeditie Jij’ in Barcelona, werkt ze aan een tweede boek en verschijnt ze regelmatig in de media als expert.

De praktijk
Meta is iemand die precies weet wat ze wil en vasthoudt aan haar droom, ook als het moeilijk wordt. Ze wilde als kind al kinderpsychiater worden, en die interesse heeft ze altijd behouden. In haar praktijk stuitte zij de afgelopen jaren op veel eerlijke, pure verhalen van ouders en kinderen. Dit legt zij bloot in haar boek op een heldere en fijne manier.

Het boek

Het boek gaat over hoop, want de relatie met je kind krijgt – hoe verstoord deze ook mag zijn – altijd een nieuwe kans. En het is zoals zij zelf zegt geen opvoedboek.
Een mooi boek voor niet alleen elke ouder, maar eigenlijk voor iedereen om te lezen. Want ook zonder kinderen kun je heel veel van jezelf van vroeger herkennen.

Tune in voor een openhartig gesprek, waar de tijd tekortschiet en waar er altijd meer te vragen is.

Meer info over Meta en haar boek vind je hier.

Scroll naar boven