Bezoek vrijblijvend onze open avond

Search
Close this search box.

#43 Positiviteit is een Keuze

In gesprek met Chrisje Doreleijers.

In deze podcast heb ik met Chrisje Doreleijers een mooi, interessant en bovenal een indrukwekkend gesprek. 

Gestopt als Familierecht Advocaat
Chrisje is ruim 12,5 jaar werkzaam geweest als familierecht advocaat. In deze tijd heeft zij honderden scheiding mogen begeleiden. Waaronder helaas ook veel vechtscheidingen. De werkdruk was hoog en haar ‘kaartenhuis’ begon te wankelen. Op een dag kreeg zij de opdracht van de bedrijfsarts om zich ziek te melden. Conclusie; een burn-out. Chrisje vertelt hoe zij hiermee om is gegaan.

Ook vertelt zij over haar ouders en vooral over haar vader. De ziekte die hij had en zijn overlijden heeft haar voor ingrijpende keuzes gezet.

Het roer ging om
Het roer in haar werkende leven ging om. In 2020 besloot zij haar toga aan de wilgen te hangen. Een opleiding tot mediator volgde om vervolgens de stap naar het zelfstandig ondernemerschap te maken. Zij is nu werkzaam als scheidingsadviseur, mediator en individueel scheidingscoach. Daarnaast is zij recent geslaagd voor de opleiding ‘De Kinderen Scheiden Mee’ en biedt zij coaching aan kinderen in scheidingssituaties.

“Een scheiding kan en moet anders!
Voor de kinderen die erin betrokken zijn én voor jezelf! Ik geloof dat je pas echt gelukkig kunt zijn (of kunt worden) als je jouw geluk niet laat afhangen van anderen of zaken waar je geen invloed op hebt.”

Wat is haar positieve bijdrage?
Haar drijfveer is het leveren van een positieve bijdrage aan de maatschappij door stellen, die zich willen inzetten om op een goede manier door de scheiding te komen, te begeleiden en kinderen in een scheiding de aandacht te geven die zij verdienen.

Waardevolle lessen
Dit is een hele korte weergave van het gesprek. Er zitten écht zoveel waardevolle levenslessen in, dat het jammer zou zijn als ik die hier weggeef. Je moet het namelijk écht horen.

De podcast had ik voorbereid om in te gaan op haar ondernemerschap, maar al snel kwam naar voren dat dat niet hetgeen was waar het over moest gaan.

Een gesprek met een positieve, sterke en mooie vrouw, die als geen ander snapt dat tijd kostbaar is en dat je vooral dicht bij jezelf moet blijven. Dat je ondanks een lastige situatie ook zelf de keuze hebt hoe je hiermee omgaat. Of zoals zij zelf aangeeft: positiviteit is een keuze.

Een indrukwekkende podcast boordevol inspiratie en wijze lessen.

Volg Chrisje op:
Instagram: @scheidenmetchrisje
Website: www.scheidenmetchrisje.nl

Scroll naar boven