Bezoek vrijblijvend onze open avond

Zoek
Sluit dit zoekvak.

#54 – Veerkracht in tijden van crisis

Welkom terug bij deel twee van onze podcastreeks met Cora Peters.
Vandaag duiken we in haar ondernemersverhaal, de kracht van doorzetten en keuzes maken.

Ondernemersdroom in zicht
Na een aantal intense levensgebeurtenissen stond Cora op een kruispunt: wat wilde ze nu echt gaan doen? Het antwoord? Een eigen vergaderlocatie starten. Het was een ambitie die lang op de plank had gelegen – nooit was het ‘het juiste moment’ geweest – tot nu.

Van inspiratie naar realisatie
Met een missie om mensen te inspireren en energie te geven, zette Cora haar droom om in een concreet plan. Ze begon met alles op papier te zetten met de cijfers erbij en het zoeken naar een locatie. Zo legde zij een solide fundament voor haar onderneming. De signalen stonden op groen.

Een droom onderbroken
Eind januari 2020 opende Cora de deuren van haar bedrijf.
Maar haar droom werd ruw verstoord toen de coronapandemie uitbrak en ze in maart genoodzaakt was om te sluiten.
Als startende ondernemer viel ze buiten alle overheidsregelingen, een bittere pil om te slikken.

De financiële strijd
Haar echtgenoot, zelf ook ondernemer, werd de financiële redder en investeerder van  haar bedrijf. Wanneer de deuren weer open mochten, draaide het bedrijf omzet, en Cora waagde zelfs de sprong om een tweede locatie te openen.
Ze vertelt openhartig over deze keuze en de uitdagingen die daarbij kwamen kijken.

Veerkracht in tijden van crisis
De moed en de doorzettingskracht van Cora werden nogmaals op de proef gesteld toen de oorlog in Oekraïne uitbrak en de energieprijzen de hoogte in schoten. Het onderhoud van twee historische panden en stijgende energieprijzen maakten het een maandelijkse strijd om rond te komen. Lange werkweken en eerlijke gesprekken met huurders en leveranciers waren aan de orde van de dag.

De keuze om te kiezen
Overleven werd opnieuw een thema, en tijdens een vakantie confronteerde haar man Cora met een essentiële vraag: wat wilde zij echt? Haar antwoord was duidelijk en definitief: ze wilde stoppen. De beslissing volgde om haar bedrijf failliet te laten verklaren en iedereen netjes te betalen om het op deze manier waardig af te kunnen sluiten.

Een nieuw begin
Cora koos voor zichzelf. Afgelopen december viel het doek voor haar onderneming, maar stilzitten was geen optie. Begin januari begon ze met een nieuwe baan, omdat ze gelooft dat je eigen geld verdienen geluk en voldoening brengt.

Een boodschap van groei en geluk
Cora’s boodschap is duidelijk en krachtig: ongeacht de tegenslagen, zie de sterkte in jezelf. Groei is werken aan je eigen geluk.

Luister naar deze aflevering boordevol ondernemerslessen, veerkracht, en het rotsvaste vertrouwen in de kracht van het kiezen voor jezelf.

Scroll naar boven