Bezoek vrijblijvend onze open avond

Zoek
Sluit dit zoekvak.

#31 – Zendmasten en Prullenbakken

In deze podcast hebben we het over sales. Stop met verkopen, stem af op je klant. Wees meer geïnteresseerd en minder interessant. We gaan het hebben over zendmasten en prullenbakken en wat dit met elkaar te maken heeft.

Zendmasten en Prullenbakken
Wat hebben zendmasten en prullenbakken te maken met sales? Ik ga er met Erik Baijens over in gesprek. Een tijdje geleden kwam er een ondernemer op mijn pad die aangaf makkelijk aan klanten te komen maar dat het niet goed lukte om klanten te maken. En dat is een wezenlijk verschil.

Het vraagstuk bij startende ondernemers ligt vaak op hoe kom je aan een klant en deze ondernemer had de vraag hoe maak ik een klant.

Een klant bij jou aan tafel zit daar uiteraard niet voor niks. Wat als het nu zo is dat ze bijna structureel niet doorgaan. Ligt dit dan de klant, de verkeerde doelgroep of doe jij iets onhandigs. Deze ondernemer trok aan de bel om samen eens kritisch te kijken naar zijn gespreksvaardigheden, zijn sales skills en de structuur van zijn gesprek.

Dit is al een hele goede eerste stap omdat we meestal zien dat ondernemers ook snel een excuus bedenken waarom een klant niet doorgaat. Denk daarbij aan; bij een ander is het goedkoper, ze wilde er nog over na denken of ze vonden dat het niet bij hen paste. En zo kan ik nog wel even doorgaan. En niks menselijks is ons vreemd.

Het gebeurt uiteraard iedere ondernemer wel een keer dat een klant niet doorgaat. Het wordt anders als dit vaker gaat voorkomen dan dat een klant wel doorgaat.

In deze podcast hebben we het over sales.
Stop met verkopen, stem af op je klant. Wees meer geïnteresseerd en minder interessant. We gaan het hebben over zendmasten en prullenbakken en wat dit met elkaar te maken heeft.

Scroll naar boven