Bezoek vrijblijvend onze open avond

Zoek
Sluit dit zoekvak.
Terug naar overzicht

De Visie van AMV

Bij AMV staan alle opleidingen en trainingen in het teken van een duidelijke visie: juridisch daar waar nodig, in gesprek waar het kan – met de menselijke maat als uitgangspunt. Deze benadering vormt de kern van ons opleidingsinstituut en is terug te vinden in elk aspect van onze aanbod.

Juridisch waar nodig, in gesprek waar het kan

Onze filosofie rust op een evenwichtige benadering van juridische nauwkeurigheid en menselijke empathie.
In situaties waar juridische interventie onvermijdelijk is, zorgen wij voor deskundige en accurate ondersteuning.
Echter, waar mogelijk, geven wij de voorkeur aan dialoog en overleg.
Deze aanpak zorgt ervoor dat betrokkenen zich gehoord en begrepen voelen, wat essentieel is voor een succesvolle afronding van complexe situaties zoals (echt)scheidingen.

Deskundig maatwerk bij scheidingsbegeleiding
Bij scheidingsbegeleiding is maatwerk cruciaal. Iedere situatie is uniek en vraagt om een specifieke benadering. 
Onze opleidingen zijn ontworpen om professionals de vaardigheden en kennis bij te brengen die nodig zijn om op maat gesneden oplossingen te bieden. Hierbij staat altijd het welzijn van alle betrokkenen centraal. Het doel is om niet alleen juridische en financiële kwesties af te handelen, maar ook emotionele en psychologische steun te bieden gedurende en na het scheidingsproces.

Bewezen scheidingsmethodiek

Ons aanbod van opleidingen is gebaseerd op een beproefde methodiek voor scheidingsbegeleiding, die de volledige cyclus van het proces dekt.
Deze methodiek stelt ons in staat om gestructureerde en effectieve begeleiding te bieden, van de eerste stappen tot aan de uiteindelijke afronding.

Wij geloven dat een juiste afhechting van de partnerrelatie het begin moet zijn van het scheidingsproces.
Dit betekent dat men eerst in een rustige en overzichtelijke situatie komt, alvorens de zakelijke, juridische en financiële aspecten te regelen.
Deze gefaseerde aanpak zorgt ervoor dat er ruimte is voor emotionele verwerking en het behoud van respectvolle communicatie.

Constructieve toekomst met duurzaam ouderschap

Onze visie richt zich niet alleen op het heden, maar ook op de toekomst. Door de scheidingsbegeleiding op deze manier vorm te geven, stellen wij mensen in staat om constructief aan een nieuwe fase in hun leven te beginnen. Duurzaam ouderschap en een respectvolle omgang met elkaar zijn hierbij cruciale elementen.

Onze opleidingen leren professionals o.a. ook hoe zij ouders kunnen ondersteunen bij het opbouwen van een coöperatieve en harmonieuze relatie na de scheiding, wat ten goede komt aan zowel de ouders als de kinderen.

Conclusie

AMV biedt meer dan alleen kennis en vaardigheden; wij bieden een geïntegreerde visie die professionals in staat stelt om met empathie en expertise scheidingsprocessen van A tot Z te begeleiden.
Door juridisch in te grijpen waar nodig, maar altijd de menselijke maat te bewaren, dragen wij bij aan een samenleving waarin (echt)scheidingen respectvol en constructief worden afgehandeld.
Onze methodiek zorgt voor een evenwichtige maatwerk benadering, waarin het welzijn van alle betrokkenen centraal staat, met het oog op een duurzame en harmonieuze toekomst.

Ook interessant:

Register Scheidingsdeskundige worden
Opleiding Register Scheidingsdeskundige

Scroll naar boven