Bezoek vrijblijvend onze open avond

Scholingsvoucher UWV

Wil je een opleiding of beroepsgerichte cursus volgen om je kansen op werk te vergroten of wil je je omscholen? Dan kun je bij het UWV een scholingsvoucher aanvragen en bij AMV-Opleidingen indienen.

Met een scholingsvoucher kun je tot wel € 2.500,- een opleiding volgen voor een kansberoep. Hiermee kun je zelfs opleidingen helemaal gratis volgen! De subsidie mag gebruikt worden voor alle kosten die horen bij de opleiding, zoals inschrijfkosten en cursusgeld.

Hoe kom jij in aanmerking voor een scholingsvoucher?
Om gebruik te maken van een scholingsvoucher moeten er twee situaties voor jou gelden:
Je ontvangt WW-uitkering, je hebt een arbeidsovereenkomst of je werkt als zelfstandige; én
Je gaat een opleiding of cursus volgen in de richting van een kansberoep.

Voorwaarden

  • Je plaatst je cv op werk.nl en gaat ermee akkoord dat UWV jou registreert als werkzoekende.
  • Het maximaal aan te vragen bedrag bedraagt € 2.500,- (inclusief btw). Hieronder vallen alle kosten die bij de opleiding horen, zoals inschrijfkosten en studiemateriaal.
  • Voor de opleiding kan een door het ministerie van OCW erkend of branche-erkend diploma of certificaat behaald worden.
  • De subsidie kan slechts eenmaal worden aangevraagd gedurende de loop van de regeling. Alleen kosten die bij de eerste aanvraag worden gedeclareerd, worden (na toekenning) vergoed.
  • Je kan bij de eerste aanvraag meerdere opleidingen opgeven, indien het maximale vergoedingsbedrag van € 2.500,- met één opleiding nog niet bereikt is.
  • Je hebt nog niet eerder een opleiding gefinancierd gekregen.
    De opleiding waarvoor je de vergoeding aanvraagt wordt niet al (deels) door andere subsidie vergoed.

Hoe vraag je de subsidie aan?
Je kunt de volgende stappen volgen wanneer je via de scholingsvoucher subsidie wilt aanvragen:

Plaats je cv op werk.nl.

De opleiding waarvoor je de opleiding doet, is opgenomen in de kansberoepenlijst van het UWV.

De aanvraag voor subsidie dien je in bij het UWV. Let op: De aanvraag moet uiterlijk binnen 14 dagen na de start van de opleiding bij UWV binnengekomen zijn.

Je schrijft je in voor de opleiding en ontvangt een inschrijfbevestiging per email. Deze bevestiging inclusief kostenoverzicht voeg je als bijlage toe bij de aanvraag.

Je dient de volledige formulieren in bij het UWV.
Binnen 6 à 8 weken hoor je of het UWV jouw aanvraag heeft goedgekeurd.

Na 8 weken start jouw opleiding en ontvang je alle praktische informatie voor de training, inclusief factuur. Mocht je geen goedkeuring hebben gekregen van het UWV, laat dit uiterlijk binnen één week voor de startdatum aan ons weten d.m.v. een email naar info@amvopleidingen.nl. Zend het bewijs van afkeuring mee en wij zullen de inschrijving kosteloos annuleren.

Meer informatie via de website van het UWV

Meer berichten

Visualisatie voor Scheidingsprofessionals

Het begon allemaal met een droom, een gedachte die al lange tijd in mijn hoofd speelde. Ik wilde iets bijzonders creëren, een visualisatie speciaal voor scheidingsprofessionals. Maar waar begin je? Hoe wil je dat het klinkt? Wat wil je precies vertellen en waarom? Deze vragen hielden me bezig, tot op een dag…  De woorden uit

De kracht van Preventieve Mediation

De Kracht van Preventieve Mediation

Preventieve mediation biedt verschillende voordelen voor een relatie, zoals: Verbeterde communicatie:  Door middel van preventieve mediation kunnen mensen hun communicatieve vaardigheden verbeteren en leren hoe ze effectief met elkaar kunnen communiceren. Dit kan leiden tot een betere begrip en een verminderde kans op misverstanden en conflicten. Conflictbeheersing:  Preventieve mediation kan helpen bij het identificeren van

Waarom zou je scheidingscoach worden

Maatwerk binnen scheidingsbegeleiding: waarom het cruciaal is voor een soepel proces

Wanneer mensen besluiten om te gaan scheiden, is dit vaak een emotioneel en stressvol proces. Het is een ingrijpende gebeurtenis die invloed heeft op alle aspecten van het leven van de betrokkenen, waaronder financiën, huisvesting, kinderen en sociale netwerken. Daarom is het belangrijk om tijdens het scheidingsproces professionele begeleiding te zoeken, en maatwerk is hierbij

Scheidingscoach

Motiverende Gesprekstechnieken

Stel je voor dat je iemand wilt helpen om een belangrijke verandering door te maken, maar je merkt dat de persoon vastzit in zijn of haar manier van denken en gedrag. Hoe krijg je deze persoon in beweging, zonder hem of haar af te stoten? Motiverende Gesprekstechnieken Hier komt de training in motiverende gesprekstechnieken om

Scroll naar boven
Scroll naar top