Scholingsvoucher UWV

Wil je een opleiding of beroepsgerichte cursus volgen om je kansen op werk te vergroten of wil je je omscholen? Dan kun je bij het UWV een scholingsvoucher aanvragen en bij AMV-Opleidingen indienen.

Met een scholingsvoucher kun je tot wel € 2.500,- een opleiding volgen voor een kansberoep. Hiermee kun je zelfs opleidingen helemaal gratis volgen! De subsidie mag gebruikt worden voor alle kosten die horen bij de opleiding, zoals inschrijfkosten en cursusgeld.

Hoe kom jij in aanmerking voor een scholingsvoucher?
Om gebruik te maken van een scholingsvoucher moeten er twee situaties voor jou gelden:
Je ontvangt WW-uitkering, je hebt een arbeidsovereenkomst of je werkt als zelfstandige; én
Je gaat een opleiding of cursus volgen in de richting van een kansberoep.

Voorwaarden

  • Je plaatst je cv op werk.nl en gaat ermee akkoord dat UWV jou registreert als werkzoekende.
  • Het maximaal aan te vragen bedrag bedraagt € 2.500,- (inclusief btw). Hieronder vallen alle kosten die bij de opleiding horen, zoals inschrijfkosten en studiemateriaal.
  • Voor de opleiding kan een door het ministerie van OCW erkend of branche-erkend diploma of certificaat behaald worden.
  • De subsidie kan slechts eenmaal worden aangevraagd gedurende de loop van de regeling. Alleen kosten die bij de eerste aanvraag worden gedeclareerd, worden (na toekenning) vergoed.
  • Je kan bij de eerste aanvraag meerdere opleidingen opgeven, indien het maximale vergoedingsbedrag van € 2.500,- met één opleiding nog niet bereikt is.
  • Je hebt nog niet eerder een opleiding gefinancierd gekregen.
    De opleiding waarvoor je de vergoeding aanvraagt wordt niet al (deels) door andere subsidie vergoed.

Hoe vraag je de subsidie aan?
Je kunt de volgende stappen volgen wanneer je via de scholingsvoucher subsidie wilt aanvragen:

Plaats je cv op werk.nl.

De opleiding waarvoor je de opleiding doet, is opgenomen in de kansberoepenlijst van het UWV.

De aanvraag voor subsidie dien je in bij het UWV. Let op: De aanvraag moet uiterlijk binnen 14 dagen na de start van de opleiding bij UWV binnengekomen zijn.

Je schrijft je in voor de opleiding en ontvangt een inschrijfbevestiging per email. Deze bevestiging inclusief kostenoverzicht voeg je als bijlage toe bij de aanvraag.

Je dient de volledige formulieren in bij het UWV.
Binnen 6 à 8 weken hoor je of het UWV jouw aanvraag heeft goedgekeurd.

Na 8 weken start jouw opleiding en ontvang je alle praktische informatie voor de training, inclusief factuur. Mocht je geen goedkeuring hebben gekregen van het UWV, laat dit uiterlijk binnen één week voor de startdatum aan ons weten d.m.v. een email naar info@amvopleidingen.nl. Zend het bewijs van afkeuring mee en wij zullen de inschrijving kosteloos annuleren.

Meer informatie via de website van het UWV

Meer berichten

Vacature Student Bijbaan Website en Online Marketing

Vacature Student Bijbaan Website en Online Marketing

Binnen ons opleidingsinstituut zijn we op zoek naar een proactieve student die handig is met Word Press en affiniteit heeft met online marketing. AMV is een kleinschalig, gedreven en persoonlijk opleidingsinstituut op het gebied van Mediation, Ondernemerschap en Communicatie. AMV zit in Papendrecht en is opgericht door Marjon de Vroomen en Erik Baijens. Zij zijn

mediator-worden-opleiding

de-basisopleiding-mediation-let-op-de-accreditaties

De keuze voor een goede mediation opleiding maken? En zie je door de bomen het bos niet meer? Dat horen we vaker, vandaar dat we een paar handige tips delen om dit gemakkelijker te maken. Goede opleidingen, in het algemeen, kenmerken zich door accreditaties door de officiële instanties binnen het vakgebied. Let daarom goed op

Vacature Student Bijbaan Website en Online Marketing

STAP-Budget

Stel, je wilt je kennis opkrikken of ontdekken wat je in je mars hebt. Misschien zit je op kantoor maar werk je diep in je hart liever met mensen, bijvoorbeeld als coach? Wellicht wil je je omscholen naar werk waarin je mensen gaat begeleiden tijdens of na hun scheiding, als scheidingscoach, scheidingsadviseur of De Kinderen Scheiden Mee Coach bijvoorbeeld.

website AMV Opleidingen

Onze koers en expertise

Afgelopen maanden zijn we met ons team hard bezig geweest met onze nieuwe website. De website weerspiegelt beter onze strategische focus, ons aanbod en de mogelijkheden van ons totaalconcept. Strategische keuzes maken En als je naar onze laatste podcast hebt geluisterd, weet je dat het voor ons een jaar van grootse veranderingen en groei gaat

Scroll naar top