Bezoek vrijblijvend onze open avond

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Scholingsvoucher UWV

Wil je een opleiding of beroepsgerichte cursus volgen om je kansen op werk te vergroten of wil je je omscholen? Dan kun je bij het UWV een scholingsvoucher aanvragen en bij AMV-Opleidingen indienen.

Met een scholingsvoucher kun je tot wel € 2.500,- een opleiding volgen voor een kansberoep. Hiermee kun je zelfs opleidingen helemaal gratis volgen! De subsidie mag gebruikt worden voor alle kosten die horen bij de opleiding, zoals inschrijfkosten en cursusgeld.

Hoe kom jij in aanmerking voor een scholingsvoucher?
Om gebruik te maken van een scholingsvoucher moeten er twee situaties voor jou gelden:
Je ontvangt WW-uitkering, je hebt een arbeidsovereenkomst of je werkt als zelfstandige; én
Je gaat een opleiding of cursus volgen in de richting van een kansberoep.

Voorwaarden

  • Je plaatst je cv op werk.nl en gaat ermee akkoord dat UWV jou registreert als werkzoekende.
  • Het maximaal aan te vragen bedrag bedraagt € 2.500,- (inclusief btw). Hieronder vallen alle kosten die bij de opleiding horen, zoals inschrijfkosten en studiemateriaal.
  • Voor de opleiding kan een door het ministerie van OCW erkend of branche-erkend diploma of certificaat behaald worden.
  • De subsidie kan slechts eenmaal worden aangevraagd gedurende de loop van de regeling. Alleen kosten die bij de eerste aanvraag worden gedeclareerd, worden (na toekenning) vergoed.
  • Je kan bij de eerste aanvraag meerdere opleidingen opgeven, indien het maximale vergoedingsbedrag van € 2.500,- met één opleiding nog niet bereikt is.
  • Je hebt nog niet eerder een opleiding gefinancierd gekregen.
    De opleiding waarvoor je de vergoeding aanvraagt wordt niet al (deels) door andere subsidie vergoed.

Hoe vraag je de subsidie aan?
Je kunt de volgende stappen volgen wanneer je via de scholingsvoucher subsidie wilt aanvragen:

Plaats je cv op werk.nl.

De opleiding waarvoor je de opleiding doet, is opgenomen in de kansberoepenlijst van het UWV.

De aanvraag voor subsidie dien je in bij het UWV. Let op: De aanvraag moet uiterlijk binnen 14 dagen na de start van de opleiding bij UWV binnengekomen zijn.

Je schrijft je in voor de opleiding en ontvangt een inschrijfbevestiging per email. Deze bevestiging inclusief kostenoverzicht voeg je als bijlage toe bij de aanvraag.

Je dient de volledige formulieren in bij het UWV.
Binnen 6 à 8 weken hoor je of het UWV jouw aanvraag heeft goedgekeurd.

Na 8 weken start jouw opleiding en ontvang je alle praktische informatie voor de training, inclusief factuur. Mocht je geen goedkeuring hebben gekregen van het UWV, laat dit uiterlijk binnen één week voor de startdatum aan ons weten d.m.v. een email naar info@amvopleidingen.nl. Zend het bewijs van afkeuring mee en wij zullen de inschrijving kosteloos annuleren.

Meer informatie via de website van het UWV

Meer berichten

Waarom maatwerk essentieel is bij een (echt)scheiding

Maatwerk: onmisbaar bij (echt)scheidingen Maatwerk is cruciaal bij (echt)scheidingen. Iedere situatie is uniek. Een persoonlijke aanpak zorgt ervoor dat oplossingen passen bij ieders specifieke situatie. Maatwerk houdt rekening met de unieke dynamiek van elke relatie, zodat de (echt)scheiding zo soepel mogelijk verloopt. Geen twee scheidingen zijn hetzelfde Mensen en relaties verschillen. Wat in de ene

Wat is een Register Scheidingsdeskundige?

Maatwerk bij een (echt)scheiding: waarom een Register Scheidingsdeskundige onmisbaar is Een (echt)scheiding is vaak een emotionele en uitdagende periode. De juiste hulp, advies en begeleiding zijn cruciaal. Een Register Scheidingsdeskundige biedt professionele ondersteuning tijdens deze moeilijke tijd. Maar wat doet een Register Scheidingsdeskundige precies? En waarom is hun hulp zo waardevol? Wat is een Register

Christelijke begeleiding bij echtscheiding

Nieuwe Opleiding Register Scheidingsdeskundige

Gespecialiseerde aanpak in scheidingsbegeleiding: Waarom het essentieel Is De complexiteit van scheidingsprocessen vereist een veelzijdige benadering. Professionals die zich enkel focussen op één aspect, zoals mediation, coaching, of reguliere scheidingsbegeleiding, lopen het risico belangrijke elementen van het scheidingsproces te missen. Dit kan leiden tot een minder geïntegreerde ondersteuning voor mensen. De rol van scheidingsdeskundigeIn contrast,

Waarom maatwerk essentieel is in scheidingsbegeleiding

Elke scheiding is uniek. Hoewel de kern van een scheiding meestal vergelijkbaar is – het beëindigen van een huwelijk – zijn de omstandigheden, emoties en behoeften van elke betrokken partij anders. Dit betekent dat een standaard aanpak vaak niet voldoende is om aan de diverse en specifieke behoeften van de individuen in een scheidingsproces te

Scroll naar boven