Bezoek vrijblijvend onze open avond

Zoek
Sluit dit zoekvak.
mediator-worden-opleiding
Terug naar overzicht

de-basisopleiding-mediation-let-op-de-accreditaties

De keuze voor een goede mediation opleiding maken?

En zie je door de bomen het bos niet meer? Dat horen we vaker, vandaar dat we een paar handige tips delen om dit gemakkelijker te maken. Goede opleidingen, in het algemeen, kenmerken zich door accreditaties door de officiële instanties binnen het vakgebied.

Let daarom goed op de accreditaties die opleidingen hebben. Aan de hand daarvan kun je voor een groot deel de kwaliteit aflezen. Daarnaast is het de moeite waard om reviews van anderen te lezen. Probeer te achterhalen welk type mensen de cursus of opleiding mediator volgt en of dat overeenkomt met je eigen achtergrond en doelstellingen.

Inhoud en accreditatie

De inhoud van een opleiding mediation kun je het best beoordelen aan de hand van de accreditaties. Die geven immers aan welke officiële instanties zich scharen aan de inhoud die je kunt verwachten tijdens de cursus of de opleiding. Een goede basis opleiding mediation heeft de juiste accreditaties, om aan te geven dat je voldoende theorie onder de knie zal krijgen.

Tip: let er tevens op dat er sprake is van een goede balans tussen de theorie en de praktijk. Probeer een opleiding te kiezen waarmee je ook meteen kunt oefenen, zodat je na het afronden van de opleiding ook al wat praktijkervaring hebt. Met name de opleidingen waarbij er acteurs beschikbaar zijn om mee te oefenen scoren over het algemeen goed.

De MfN en het ADR Register

Bij AMV Opleidingen kun je rekenen op een dubbele accreditatie van de basisopleiding mediation. Het gaat om een accreditatie door de Mediatorsfederatie Nederland (MfN) en door het ADR Register. Dat betekent dat twee officiële instanties uit de branche hun goedkeuring geven voor de opleiding. Dat heeft allereerst te maken met het feit dat we een inhoudelijk sterke opleiding aanbieden.

Daarnaast verzorgen we naast de basisopleiding ook een aantal andere opleidingen, om je verder te kunnen specialiseren. Het maakt ons een belangrijke autoriteit op het gebied van mediation, opleidingen en cursussen. Daardoor kunnen we deze dubbele accreditatie bieden en garanderen dat je kunt rekenen op een kwalitatief uitstekende opleiding.

Reviews over de basis opleiding mediation

Daarnaast is het verstandig om de verschillende reviews over onze opleidingen door te nemen. Aan de hand daarvan krijg je een goed beeld van wie er deelnemen aan de opleidingen en hoe zij de inhoud daarvan ervaren. Het zijn reviews door anderen die net als jij zochten naar een goede mediation opleiding, waardoor je die kunt gebruiken om zelf een keuze te maken.

Verschil mediator en register mediator

Een register of ADR mediator is een mediator die geregistreerd is bij de ADR of de MfN. Dit zijn de onafhankelijke kwaliteitsregister voor mediators. Je moet hiervoor aan de volgende eisen voldoen. Je moet bij een ADR of MfN-erkend opleidingsinstituut een opleiding tot mediator volgen om vervolgens een theorie-examen en assessment te doen. Hierna kun je je laten inschrijven in het register voor mediators. Zo kun je aantonen dat je een aangesloten mediator en onafhankelijke bemiddelaar bent. Er zitten verschillen in de kwaliteitssystemen van het MfN- en ADR-register. Beide registers hebben een eigen kwaliteitssysteem, zoals eigen opleidingseisen, gedragsregels, praktijkeisen en klacht- en tuchtrecht. Je kunt jezelf MfN registermediator of ADR registermediator noemen. Lees 

Vragen aan ons?

En heb je vragen die je aan ons zou willen stellen? Over de mediation opleiding of over de werkwijze die we hanteren? Daarvoor zijn we uiteraard bereikbaar, neem contact met ons op. We vertellen je graag meer over de opleidingen en kunnen je daar bovendien meteen voor inschrijven.

Interessant

Wat is een registermediator

Scroll naar boven