Bezoek vrijblijvend onze open avond

Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Wat is een register mediator

Een mediator is een professional die mensen begeleidt om hun conflict op te lossen. Een register of ADR mediator is aangesloten bij een kwaliteitskeurmerk. 

Hoe word je register mediator?

Er zijn diverse opleidingen voor het beroep van mediator. Als je ingeschreven staat bij de Mediatorsfederatie Nederland (MfN) of bij het ADR mag jij jezelf register mediator noemen. Een MfN of ADR registermediator helpt mensen om samen een oplossing te vinden en is een professionele bemiddelaar die onafhankelijk werkt.

Register MfN mediator of ADR mediator
Een register of ADR mediator is een mediator die geregistreerd is bij de ADR of de MfN. Dit zijn de onafhankelijke kwaliteitsregister voor mediators. Je moet hiervoor aan de volgende eisen voldoen. Je moet bij een ADR of MfN-erkend opleidingsinstituut een opleiding tot mediator volgen om vervolgens een theorie-examen en assessment te doen. Hierna kun je je laten inschrijven in het register voor mediators. Er zitten verschillen in de kwaliteitssystemen van het MfN- en ADR-register. Beide registers hebben een eigen kwaliteitssysteem, zoals eigen opleidingseisen, gedragsregels, praktijkeisen en klacht- en tuchtrecht.

Waarom een register mediator en geen ‘gewone’ mediator?
Waarom zou je een registermediator inschakelen en niet een ‘gewone’ mediator? Het verschil zit in de kwaliteit. Een MfN of een ADR kwaliteitslabel krijg je als mediator uiteraard niet zomaar. Mediators moeten, hun kennis, vaardigheden, ervaring en kwaliteiten aan tonen voordat zij deze titel mogen ontvangen. Om het kwaliteitslabel als registermediator te kunnen houden zijn mediators constant aan het werken om hun kwaliteit te verbeteren via bijscholing. Dit gebeurt zowel op het kennisvlak als op hun softskills.

Zo blijven register mediators altijd op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Een registermediator is een beschermd beroep, elke register mediator voldoet aan het beroepsprofiel. Zo weet iemand die op zoek is naar een mediator dat deze mediators zich dienen te houden aan de gedragsregels, dat ze een minimum aan mediations per jaar uitvoeren en dat zij onder het klacht- en tuchtrecht vallen.

MfN of ADR

Wat is nu het verschil tussen deze 2 registers? In onze whitepaper hebben we de beide stromen voor je uitgetekend. Download hier de whitepaper. 

Mediator worden?

Misschien ben je toe aan een nieuwe uitdaging, om de volgende stap te zetten. Je wil mediator worden maar je weet nog niet precies waar je moet beginnen. Volgens de mensen om je heen is bemiddeling helemaal op jouw lijf geschreven. Je hebt affiniteit met mensen. Je bent sociaal, communicatief, representatief en commercieel ingesteld. Op termijn wil je misschien ook een bedrijf neerzetten die eer doet aan alle kennis en ervaring die je hebt. Een bedrijf dat helemaal bij jou past. Lees verder; Mediator Worden

Opleiding Register Mediator

Onze beroepsopleiding mediator – erkend door het ADR en de MfN,  biedt je niet alleen de juiste technieken en vaardigheden voor mediation, maar ook de vereiste kennis. Kennis op gebied van het proces, maar ook op het sociale en psychologische vlak. Bovendien besteedt de opleiding aandacht aan houding en gedrag van de mediator. En wil je een eigen praktijk opzetten? Wij hebben aandacht hiervoor in de opleiding. Daarnaast bieden het Ondernemers Groei Traject. Zo kunnen wij je ook ondersteunen wij je in het opzetten van je eigen bedrijf. 

 

Scroll naar boven