Bezoek vrijblijvend onze open avond

Search
Close this search box.

Mediation Opleidingen en Trainingen

Mediation, een vorm van bemiddeling waar steeds meer behoefte aan is, kan door iedereen worden toegepast binnen zijn of haar werk en kan ook worden gebruikt door degenen die als zelfstandige mediator willen werken. Onze mediation opleidingen zijn geschikt voor beide doelen. Op onze website vind je een overzicht van onze meerdaagse opleidingen en ééndaagse trainingen in mediation.

Kies je interessegebied

Online PE Trainingen en Webinars

Webinar Professioneel Scheidingsadviseur

Wil je maatschappelijk bijdragen en het verschil maken in het leven van mensen die door een scheiding gaan?

Meer informatie
Christelijke begeleiding bij echtscheiding

Open Avond - Webinar

Het volgen van een opleiding is een weloverwogen keuze. We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze, gewoon vanuit huis! Je kunt diverse webinars volgen. Zo krijg je exact de informatie die bij jou past.

Meld je aan
file Online PE Trainingen en Webinars | AMV-Opleidingen

Informatie Webinar Professioneel Mediator Worden

Zet de eerste stap naar een boeiende carrière in Mediation. Volg het informatieve webinar en ontdek de wereld van mediation én de kansen die het biedt.

Meer informatie

Wat is Mediation

Stel je eens voor: je zit middenin een conflict met iemand waar je eigenlijk wel mee door één deur zou moeten kunnen. Jullie praten met elkaar, maar het lijkt alsof jullie niet verder komen. In zo’n situatie kan een mediator hulp bieden. Een mediator is als een gids die je door het moeilijke terrein van een conflict leidt.

De mediator zorgt ervoor dat er een veilige omgeving wordt gecreëerd, waarin jij en de andere betrokken persoon vrijuit kunnen spreken. Met zijn hulp leer je luisteren naar elkaars standpunten en begrijpen waarom jullie zo verschillend denken. Je onderhandelt over wat er nodig is om tot een oplossing te komen en de mediator begeleidt je daarbij.

Mediation is een veelzijdige methode die kan worden toegepast in vele situaties. Het kan helpen bij burenruzies, scheidingen, arbeidsconflicten, familieruzies, erfeniskwesties en zakelijke geschillen. Het grote voordeel van mediation is dat het minder kost dan een juridische procedure. Bovendien kan het leiden tot betere en duurzamere oplossingen.

Maar als mediator moet je wel wat in je mars hebben. Het is een boeiend vakgebied dat vele competenties vereist. Je moet goed kunnen luisteren, onderhandelen en communiceren. Je moet weten hoe je met weerstand om moet gaan en hoe je ethische dilemma’s oplost. En ook de juridische aspecten van conflicten moeten je niet vreemd zijn. Kortom, als mediator ben je een allround probleemoplosser die in staat is om mensen te helpen bij het vinden van werkbare oplossingen voor hun conflicten.

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom jij een mediation opleiding zou willen volgen. Hier zijn enkele mogelijke redenen:

Het ontwikkelen van vaardigheden – Een mediation opleiding biedt jou de mogelijkheid om essentiële vaardigheden te ontwikkelen, zoals communicatie, conflictbeheersing, onderhandeling en empathie. Deze vaardigheden kunnen nuttig zijn in zowel persoonlijke als professionele situaties.

Het verbeteren van loopbaanperspectieven – Mediationvaardigheden zijn gewild in diverse beroepen, waaronder juridische, sociale en zakelijke omgevingen. Door het volgen van een mediation opleiding, kun je jouw cv versterken en jouw loopbaanperspectieven verbeteren.

Het oplossen van conflicten – Als je werkt in een omgeving waar conflicten vaak voorkomen, kan een mediation opleiding jou helpen om beter te begrijpen hoe je deze conflicten kunt oplossen en tot een oplossing kunt komen waarbij beide partijen zich gehoord en begrepen voelen.

Het starten van een eigen mediation praktijk – Sommige mensen volgen een mediation opleiding omdat ze een eigen praktijk willen starten als mediator. Een goede opleiding biedt niet alleen de nodige vaardigheden, maar kan ook praktische tips geven over het starten en runnen van een succesvolle mediationpraktijk.

Kortom, er zijn veel redenen om een mediation opleiding te volgen, of je nu jouw vaardigheden wilt verbeteren, jouw loopbaanperspectieven wilt verbeteren, conflicten beter wilt begrijpen of jouw eigen praktijk wilt starten als mediator.

Ook interessant voor je

Hoe word je mediator
Opleiding tot mediator
Download webinar Wat is mediation
Whitepaper de 7 mediation fases om een conflict op te lossen

Onze keurmerken en partners

Scroll naar boven