Mediation Opleidingen en Trainingen

Mediation is een vorm van bemiddeling waar steeds meer vraag naar is. Onze mediation opleidingen zijn geschikt
voor iedereen die mediationvaardigheden binnen zijn werk wil toepassen én voor wie zelfstandig als mediator aan de slag wil gaan.
Hier vind je het overzicht van onze mediation opleidingen en trainingen. We verzorgen zowel meerdaagse opleidingen en ééndaagse trainingen. 

Christelijke begeleiding bij echtscheiding

Open Avond

Het volgen van een opleiding is een weloverwogen keuze. We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze, gewoon vanuit huis!

Meld je aan
Trainers AMV Opleidingen

STAP-Budget

Iedereen die werkt of werkt zoekt in Nederland komt in aanmerking voor het STAP-Budget. Of je nu oriënterend ondernemer bent, al een succesvol bedrijf hebt staan of wil omscholen in alle gevallen kun je gebruik maken van het STAP-Budget.

Meer informatie
Prediation AMV Opleidingen

Zakelijke Opleidingen

Onze zakelijke specialisaties en trainingen bieden wij aan in ons label: Prediation® Business Academy. Het aanbod in Prediation®, arbeidsmediation en trainingen voor zakelijke professionals vind je hier.

Meer informatie
Online PE Trainingen en Webinars

Combikorting bij inschrijving van meerdere opleidingen

Als je inschrijft voor meerdere opleidingen, profiteer je van een aantrekkelijke combikorting op de totale opleidingsprijs.

Meer informatie

Wat is Mediation

Mediation of bemiddeling is een vorm van conflicthantering waarbij een onafhankelijke mediator ondersteuning biedt aan de betrokken mensen om ze in de gelegenheid te brengen om samen tot overeenstemming en tot werkbare afspraken te komen. Mediation is breed inzetbaar en kan in vele situaties worden ingezet. Veelvoorkomende problemen waarbij mediation wordt toegepast zijn bijvoorbeeld burenruzies, scheidingen, arbeidsconflicten, familieruzies, verdelen van erfenissen en zakelijke conflicten. Een groot voordeel van mediation is dat de kosten van mediation lager zijn dan een eventuele juridische procedure.

Mediation is een vak

Als mediator moet je best veel in je mars hebben. Daardoor is het ook een boeiend en vooral divers vakgebied. Competenties zoals luisteren, onderhandelen, communicatieve vaardigheden, het omgaan met weerstand, maar ook met juridische aspecten en ethische dilemma’s zitten in je pakket als mediator.

Ook interessant voor je

Hoe word je mediator
Opleiding tot mediator
Download webinar Wat is mediation
Whitepaper de 7 mediation fases om een conflict op te lossen

Onze keurmerken en partners

Scroll naar top