Harvard Onderhandelen: principieel onderhandelen volgens 4 principes

Het ‘Harvard onderhandelen’ werd begin jaren ’80 ontwikkeld.
Het is een methode voor principieel onderhandelen, ontwikkeld aan de Harvard University. Inmiddels is het een wereldwijd bekende methode, gebaseerd op 4 belangrijke principes.
Je kunt het Harvard onderhandelen inzetten tijdens gesprekken over loonsverhoging, op topconferenties en zelfs wanneer je een nieuwe auto gaat kopen.

De belangrijke 4 principes binnen het Harvard onderhandelen:

  • Scheid de mensen van het probleem
  • Concentreer je op belangen in plaats van posities
  • Creëer mogelijkheden en neem daarna besluiten
  • Baseer resultaten op een objectieve norm

Concentreer je op belangen in plaats van posities

Probeer te denken vanuit belangen voor de beide partijen, zonder de ingenomen posities te bewaken. Vanuit eigen posities is er weinig ruimte voor flexibiliteit. De onderhandelingspositie kan gemakkelijk verhullen wat je werkelijke belang is of wat de ander voor ogen heeft. Binnen het Harvard onderhandelen onderhandel je op basis van belangen in plaats van posities. Des te gemakkelijker je de huidige posities los kunt laten, des te beter het resultaat dat eruit voort zal komen.

Baseer resultaten op een objectieve norm

Probeer de ander voor te houden dat een persoonlijk standpunt niet voldoende is om tot overeenstemming te komen. Jullie dienen een objectieve norm vast te stellen om aan de hand daarvan te bepalen wat voor beiden een werkbaar resultaat betekent. Probeer de marktwaarde vast te stellen, de opinie van een deskundige in te schakelen of gebruik een benchmark of de wet. Harvard onderhandelen leidt op die manier tot een voor beiden prettig resultaat.

Creëer mogelijkheden en neem daarna besluiten

Creativiteit helpt gemakkelijker tot een besluit te komen. Probeer het beste alternatief zonder onderhandelingsresultaat te bedenken (BAZO) en genereer vervolgens zoveel mogelijk verschillende mogelijkheden. Het is nog niet nodig om al te besluiten, een brainstorm vormt een goede eerste stap. Het wordt daarna een stuk gemakkelijker om op basis van Harvard onderhandelen een besluit te nemen.

Scheid de mensen van het probleem

Het is binnen het Harvard onderhandelen tenslotte van belang om de mensen te scheiden van het probleem. Dat wil zeggen, probeer emoties zoveel mogelijk buitenspel te zetten. We raken emotioneel betrokken bij objectieve aspecten. Het zijn twee facetten die elkaar behoorlijk in de weg kunnen zitten. Probeer het probleem vast te stellen en dit zakelijk te benaderen. Het is niet de bedoeling om elkaar te lijf te gaan, het is het probleem dat om een oplossing vraagt.

Harvard onderhandelen helpt je op basis van deze vier principes tot een goede uitkomst te komen. Uiteraard kun je daarbij een harde of een zachte opstelling gebruiken, probeer dat af te stemmen op wie je aan tafel hebt en welke belangen er spelen.

Wanneer je de kunst van het win-win onderhandelen verstaat, kun je elke onderhandeling tot een goed einde brengen zonder in te leveren op je eigen belang. Daarmee is win-win onderhandelen een geweldige vaardigheid om te beheersen.

Wil jij de essenties van het win-win onderhandelen leren? Erik Baijens heeft de stappen van het win-win onderhandelen vertaald naar een aantal praktische checklisten. Zo krijg je gegarandeerd resultaat.

In de training Harvard Succesvol Onderhandelen leer je de essenties van het onderhandelen. Je krijgt bovendien een uitgebreide handleiding mee (op papier en digitaal) om te gebruiken in jouw dagelijkse bezigheden.

Bekijk de training

Meer berichten

Waarom zou je scheidingscoach worden

Maatwerk binnen scheidingsbegeleiding: waarom het cruciaal is voor een soepel proces

Wanneer mensen besluiten om te gaan scheiden, is dit vaak een emotioneel en stressvol proces. Het is een ingrijpende gebeurtenis die invloed heeft op alle aspecten van het leven van de betrokkenen, waaronder financiën, huisvesting, kinderen en sociale netwerken. Daarom is het belangrijk om tijdens het scheidingsproces professionele begeleiding te zoeken, en maatwerk is hierbij

Scheidingscoach

Motiverende Gesprekstechnieken

Stel je voor dat je iemand wilt helpen om een belangrijke verandering door te maken, maar je merkt dat de persoon vastzit in zijn of haar manier van denken en gedrag. Hoe krijg je deze persoon in beweging, zonder hem of haar af te stoten? Motiverende Gesprekstechnieken Hier komt de training in motiverende gesprekstechnieken om

Succesvol Ondernemen

Word een Mediator: stappenplan en tips

Overweeg je een carrièreswitch en ben je op zoek naar een opleiding waarbij je mensen kunt helpen bij het oplossen van conflicten? Dan is de opleiding tot mediator wellicht iets voor jou! Hieronder geven we enkele redenen waarom dit een goede keuze zou zijn: Mediation is een groeiend vakgebied Steeds meer bedrijven en organisaties zien

Vacature Student Bijbaan Website en Online Marketing

Carrièreswitch

Overweeg je een carrièreswitch en ben je op zoek naar een opleiding waarbij je mensen kunt helpen bij het oplossen van conflicten? Dan is de opleiding tot mediator wellicht iets voor jou! Hieronder geven we enkele redenen waarom dit een goede keuze zou zijn: Mediation is een groeiend vakgebied Steeds meer bedrijven en organisaties zien

Scroll naar boven
Scroll naar top
AMV Netwerk Event

De Keten Rondom Scheidingsbegeleiding

20 april 2023 -van 13:30 tot 18:00 uur

Deze middag staat volop in het teken van inspiratie, connecties, elkaar verder helpen én het samen smeden van de visie op optimale scheidingsbegeleiding in de huidige maatschappij. 
Met interessante sprekers én een uniek netwerk