Bezoek vrijblijvend onze open avond

Search
Close this search box.
Terug naar overzicht

Hoe kom je van A naar B en verder?

Het hebben van een duidelijke visie op wie je bent, waar je naartoe wil en wat je daarmee wil bereiken is essentieel om te weten. Dit zorgt voor rust en voor focus. Vaak zie je het ook al in grote lijnen voor je. Om dan de stap in de juiste richting daadwerkelijk te maken is weer een ander verhaal. Herken jij het ook dat je blijft hangen op een bepaald punt en niet verder komt? Hoe kun je dan jezelf motiveren om verder te komen dan zomaar een idee?

Denken op papier

Vaak helpt het om ook te denken op papier. Schrijf al jouw ideeën, hersenspinsels en plannen zo gedetailleerd mogelijk op. Zo kun je voor jezelf al snel helder krijgen wat nu het doel is waar je naartoe wil, je gaat het zién. Praat ook met mensen om je heen over jouw doelen en dromen. Blijf vragen en openstaan voor feedback. Jouw doel wordt zo ook steeds meer verfijnd met nieuwe informatie en inspiratie.

Meetpunten

Bepaal hoe jij je voortgang gaat meten om zo te checken of je op de goede weg bent. Bepaal waar jij jouw meetpunt zet. Zo weet je waar je bent én wat je nog moet doen om het doel te halen. Meetpunten zijn van belang om te weten welke stappen jij nog moet maken om te finishen. Dat kan je net dat extra zetje geven om door te gaan.

Focus

Afleiding ligt tegenwoordig al snel op de loer. Even snel je social media checken en dan verzanden in urenlang nutteloos scrollen op je telefoon. Herken je dit? Al deze zaken weerhouden ons ervan om goed verder te komen. Soms ligt ook de focus verkeerd, dan focussen we ons meer op wat we niet willen in plaats van wat we wel willen. Focus staat gelijk aan realiteit en resultaten. Focus je dus altijd op je doel. Blijf op zoek gaan naar verbeteringen in dat wat je al hebt, wat je doet en wie jij bent. Het is en blijft een kwestie van continue ontwikkeling.

Erkenning

Uiteraard vinden we het prettig om te horen dat je goed bezig bent. Erkenning is van ontzettend belang, met name voor jouw motivatie om door te gaan en het vertrouwen te houden. Het helpt hierbij om ook zelf te durven vragen naar meningen van anderen.

Zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen zorgt er voor dat je je eigen gedachten en kunnen vertrouwt. Daardoor neem je betere beslissingen en creëer je een prettiger leven voor jezelf. Het niveau van zelfvertrouwen zit vaak in durf, lef en moed. In de bereidheid om te doen wat nodig is om een doel waar je in gelooft te bereiken. Je persoonlijke en zakelijke relaties verbeteren en dit draagt zelfs ook weer bij aan je gezondheid. Zelfvertrouwen is een belangrijke voorwaarde voor geluk en succes en het is daarom interessant om te kijken hoe je je zelfvertrouwen kunt vergroten. Iedereen heeft op bepaalde momenten last van onzekerheid. Hoewel de één misschien zelfverzekerder lijkt dan een ander.

Succes vieren

Je hebt succeservaringen nodig om door te gaan. Als je je meetpunt hebt gehaald, vier dan dat succes. Hoe klein en onzinnig het ook lijkt om kleine zaken te vieren, het geeft je een boost.

Beloning

Als jij je doel hebt gesteld, stel dan ook direct jouw beloning vast. Een beloning kan van alles zijn. Je kunt lekker uit eten gaan, een goed boek kopen of naar het theater gaan. Kortom, alles waar jij blij van wordt. Zo motiveer jij jezelf en zorg je ervoor dat je je ook als een echte winnaar voelt wanneer je je doel uiteindelijk hebt gehaald.

  • Wat is jouw doel en wat wil je bereiken?
  • Van welke beloning word jij heel blij?
  • Zie in gedachten deze beloning voor je.
  • Durf andere mensen om advies of hulp te vragen
  • Wat zijn jouw tips om jezelf gemotiveerd te houden?

Ook interessant

Scroll naar boven