Mediation bij een erfenis

Families en geld of waardevolle eigendommen: over het algemeen geen basis voor een gezellige relatie. Tenminste, op het moment dat er wat te verdelen valt. Niet zelden moet er een mediator aan te pas komen bij een erfenis, om dat op een nette manier af te kunnen wikkelen.

In veel gevallen liggen er duidelijke afspraken, maar lukt het de familie onderling toch niet om eruit te komen. Als mediator kun je er dan voor zorgen dat de familieleden op een goede manier met elkaar in gesprek komen, om het toch af te kunnen handelen. Mediation bij een erfenis vraagt echter om specifieke vaardigheden, op basis van aanvullende theorie.

Nalatenschappen en erfenissen

Tijdens de basisopleiding mediation komen er allerlei onderdelen en elementen aan bod. Het is verstandig om je verder te verdiepen in wat er gebeurt rondom nalatenschappen en erfenissen. Daardoor kun je als familie mediator optreden, waardoor je dergelijke zaken kunt helpen tot een goed einde te brengen.

Zodra er sprake is van een nalatenschap of een erfenis gaan veel mensen zich net iets anders gedragen. Het gaat ineens om geld, waardoor de lieve vrede naar de achtergrond verdwijnt. Het is dan de kunst om het hoofd koel te houden en als mediator een faciliterende rol te vervullen. Dit staat centraal tijdens de opleiding voor familie mediation.

Emotionele conflicten

Bij de verdeling van erfenissen en nalatenschappen kunnen de emoties hoog oplopen. Het is juist op dat moment heel belangrijk om de wensen zoveel mogelijk concreet te maken. Alleen op die manier is het mogelijk om in kaart te brengen wie wat wil bereiken. Het is een belangrijke eerste stap om uiteindelijk naar een oplossing toe te werken. Tenminste, om naar een oplossing toe te laten werken.

Door de wensen concreet te laten maken kunnen de familieleden immers met elkaar in gesprek. Dat vormt vervolgens de basis, waarmee je als mediator de weg naar een oplossing faciliteert.

Theorie, praktijk en oefening

Tijdens de opleiding voor familie mediation gaan we verder waar de basisopleiding ophield. Tijdens de opleiding leer je de theorie. Bovendien oefen je om die in de praktijk toe te passen, waardoor je daar meteen ervaring mee op kunt doen.

Enthousiast geworden over de opleiding voor familie mediation en je daar verder in verdiepen? Of benieuwd hoe de aansluiting zal zijn op de basisopleiding die je volgde? Neem contact met ons op. We vertellen je er graag meer over en kunnen al je vragen beantwoorden.

 

Meer berichten

Waarom zou je scheidingscoach worden

Maatwerk binnen scheidingsbegeleiding: waarom het cruciaal is voor een soepel proces

Wanneer mensen besluiten om te gaan scheiden, is dit vaak een emotioneel en stressvol proces. Het is een ingrijpende gebeurtenis die invloed heeft op alle aspecten van het leven van de betrokkenen, waaronder financiën, huisvesting, kinderen en sociale netwerken. Daarom is het belangrijk om tijdens het scheidingsproces professionele begeleiding te zoeken, en maatwerk is hierbij

Scheidingscoach

Motiverende Gesprekstechnieken

Stel je voor dat je iemand wilt helpen om een belangrijke verandering door te maken, maar je merkt dat de persoon vastzit in zijn of haar manier van denken en gedrag. Hoe krijg je deze persoon in beweging, zonder hem of haar af te stoten? Motiverende Gesprekstechnieken Hier komt de training in motiverende gesprekstechnieken om

Succesvol Ondernemen

Word een Mediator: stappenplan en tips

Overweeg je een carrièreswitch en ben je op zoek naar een opleiding waarbij je mensen kunt helpen bij het oplossen van conflicten? Dan is de opleiding tot mediator wellicht iets voor jou! Hieronder geven we enkele redenen waarom dit een goede keuze zou zijn: Mediation is een groeiend vakgebied Steeds meer bedrijven en organisaties zien

Vacature Student Bijbaan Website en Online Marketing

Carrièreswitch

Overweeg je een carrièreswitch en ben je op zoek naar een opleiding waarbij je mensen kunt helpen bij het oplossen van conflicten? Dan is de opleiding tot mediator wellicht iets voor jou! Hieronder geven we enkele redenen waarom dit een goede keuze zou zijn: Mediation is een groeiend vakgebied Steeds meer bedrijven en organisaties zien

Scroll naar boven
Scroll naar top
AMV Netwerk Event

De Keten Rondom Scheidingsbegeleiding

20 april 2023 -van 13:30 tot 18:00 uur

Deze middag staat volop in het teken van inspiratie, connecties, elkaar verder helpen én het samen smeden van de visie op optimale scheidingsbegeleiding in de huidige maatschappij. 
Met interessante sprekers én een uniek netwerk