Bezoek vrijblijvend onze open avond

Search
Close this search box.
Succesvol Ondernemen
Terug naar overzicht

Word een Mediator: stappenplan en tips

Overweeg je een carrièreswitch en ben je op zoek naar een opleiding waarbij je mensen kunt helpen bij het oplossen van conflicten? Dan is de opleiding tot mediator wellicht iets voor jou! Hieronder geven we enkele redenen waarom dit een goede keuze zou zijn:

Mediation is een groeiend vakgebied

Steeds meer bedrijven en organisaties zien de waarde van mediation als middel om conflicten op te lossen en de samenwerking te verbeteren.

Als mediator heb je een belangrijke en waardevolle rol

Je kunt mensen helpen om op een effectieve en respectvolle manier met elkaar te communiceren en tot oplossingen te komen die voor alle partijen acceptabel zijn. Het is als het vinden van de sleutel om een geblokkeerde deur te openen.

Mediation is een veelzijdig vak

Je kunt in veel verschillende situaties worden ingezet, van zakelijke geschillen tot familieconflicten en burenruzies. Het is als het kunnen bieden van hulp in verschillende situaties, zoals een dokter die verschillende patiënten behandelt.

Als mediator werk je vaak zelfstandig en heb je veel vrijheid en flexibiliteit in je werk

Je kunt je eigen praktijk opzetten of bijvoorbeeld als freelancer aan de slag gaan. Het is als het kiezen van je eigen pad in het leven, als het vliegen als een vogel.

Tot slot is de opleiding tot mediator zeer praktijkgericht

Je leert niet alleen de theorie, maar ook hoe je mediationgesprekken kunt voeren en hoe je omgaat met lastige situaties en emoties. Het is als het leren van een nieuwe taal en het toepassen van die kennis in de echte wereld. Als je geïnteresseerd bent in een carrière waarbij je anderen kunt helpen en tegelijkertijd je eigen onderneming kunt runnen, overweeg dan de opleiding tot mediator! Dit is een groeiend en veelzijdig vakgebied met veel mogelijkheden en kansen.

Ook interessant

Scroll naar boven