Bezoek vrijblijvend onze open avond

Search
Close this search box.

Hey Financieel Adviseur: “Regeren is vooruitzien! Ben jij klaar voor een volgende stap?”

Misschien ben je aan het zoeken naar een volgende stap in je carrière of wil je gewoon iets heel anders doen de komende jaren, omdat verdienmodellen nu eenmaal gaan veranderen. Dit is geen wens, maar een feit. Heb je dan weleens gedacht aan een opleiding tot mediator?

Mediation is een vorm van bemiddeling die steeds vaker ingezet wordt. Bijvoorbeeld bij echtscheiding, einde samenleving, conflicten over de verdeling van een erfenis, maar ook het opnieuw bekijken van een bestaande omgangsregeling of herberekening van de kinder- en/of partneralimentatie of vanaf 01-01-2018 preventief bij het aangaan van een samenleving of huwelijk.

Als mensen er samen niet meer uitkomen biedt Mediation perspectief. Een mediator stelt zich onafhankelijk op en geeft elke partij de gelegenheid om wensen en belangen in te brengen. Zo komen mensen op een verantwoorde manier weer tot werkbare en toekomstgerichte afspraken. Maatwerk en persoonlijk contact zijn de sleutels voor toekomstig zakelijk succes.

Een mediationproces verloopt vaker soepeler en sneller en heeft een beter eindresultaat tot gevolg en speelt in op verschillende life-events.

De populariteit van Mediation is daardoor enorm aan het toenemen. Een mediator wordt steeds vaker gevraagd vanwege de lagere kosten én vanwege de duurzame oplossingen.

Wil Jij Als Mediator Aan De Slag?

Volg dan de 9-daagse Basis Mediation Opleiding zodat je meteen aan de slag kunt in een opkomend vakgebied als mediator bij allerlei soorten conflicten.

Onze Basis Mediation Opleiding leert je krachtige technieken te hanteren om conflicten zoveel mogelijk te voorkomen of op een prettige, betere manier op te lossen. Al onze Mediation opleidingen zijn MfN en ADR-erkend, zodat je ook nog toe zou kunnen treden tot het register als je dit zou willen.

De basis mediation opleiding is geschikt voor iedereen die als zelfstandig als mediator aan de slag wilt, maar de mediation vaardigheden zijn een goede aanvullingen binnen diverse disciplines.

Mediator zijn geeft meer mogelijkheden binnen je werk, maar is bovendien echt zeer veelzijdig en uitdagend. Na het volgen van de Basisopleiding is het ook mogelijk om je kennis over bemiddeling nog verder uit te breiden met een van onze specialisaties zoals bijvoorbeeld Familiemediation, arbeidsmediation of Scheidingsspecialisme (zeer deskundig ADR – register)

Meer berichten

Ga jij met de massa mee

Ga jij met de massa mee? Waarom Uniek Zijn als Scheidingsprofessional Essentieel is In de wereld van scheiding en bemiddeling lijkt het volgen van de massa soms de makkelijkste weg. Toch is het essentieel om als scheidingsprofessional je eigen unieke pad te volgen. Dit artikel belicht waarom een authentieke en innovatieve aanpak niet alleen van

Visualisatie voor Scheidingsprofessionals

Het begon allemaal met een droom, een gedachte die al lange tijd in mijn hoofd speelde. Ik wilde iets bijzonders creëren, een visualisatie speciaal voor scheidingsprofessionals. Maar waar begin je? Hoe wil je dat het klinkt? Wat wil je precies vertellen en waarom? Deze vragen hielden me bezig, tot op een dag…  De woorden uit

De kracht van Preventieve Mediation

De Kracht van Preventieve Mediation

Preventieve mediation biedt verschillende voordelen voor een relatie, zoals: Verbeterde communicatie:  Door middel van preventieve mediation kunnen mensen hun communicatieve vaardigheden verbeteren en leren hoe ze effectief met elkaar kunnen communiceren. Dit kan leiden tot een betere begrip en een verminderde kans op misverstanden en conflicten. Conflictbeheersing:  Preventieve mediation kan helpen bij het identificeren van

Waarom zou je scheidingscoach worden

Maatwerk binnen scheidingsbegeleiding: waarom het cruciaal is voor een soepel proces

Wanneer mensen besluiten om te gaan scheiden, is dit vaak een emotioneel en stressvol proces. Het is een ingrijpende gebeurtenis die invloed heeft op alle aspecten van het leven van de betrokkenen, waaronder financiën, huisvesting, kinderen en sociale netwerken. Daarom is het belangrijk om tijdens het scheidingsproces professionele begeleiding te zoeken, en maatwerk is hierbij

Scroll naar boven