Bezoek vrijblijvend onze open avond

Zoek
Sluit dit zoekvak.

In de moeilijkheid ligt de mogelijkheid

Mediation heeft inmiddels een erkende plaats verworven in de maatschappij als een effectieve manier om conflicten op te lossen, naast of in plaats van gerechtelijke procedures. Mediation kent ten opzichte van andere methoden van conflictoplossing dan ook verschillende voordelen.

Een zwak punt blijft echter dat mediators vaak bij een conflict geroepen worden als het al enigszins uit de hand is gelopen en posities – al dan niet geharnast – zijn ingenomen.

Door hier al (van tevoren) mediators bij te halen kan de kans op een conflict later aanzienlijk worden verminderd door structureel al oplossingen of een bepaalde werkwijze of procedure in te bouwen voor eventuele toekomstige problemen.

Preventieve Mediation

Als mediator begeleid je de communicatie en onderhandelingen tussen partijen om zo op basis van wederzijdse belangen tot een voor hen optimale uitkomst te komen. Daarom is er aandacht gekomen voor de mogelijkheid mediation in een vroeger stadium en – zo mogelijk – preventief toe te passen. Dat houdt in: niet pas mediaten als er een probleem is, maar dat juist vóór zijn.

Goed voorbereid het huwelijk of samenleving instappen? Preventieve mediation geeft duidelijkheid over de verwachtingen die partners van hun relatie hebben, waarbij het vooral gaat om de praktische zaken vooraf juist goed te regelen. Wie zorgt er bijvoorbeeld voor de kinderen als die er komen? Hoe gaat het met de verdeling in arbeid? De preventieve aanpak voorkomt op termijn onvrede en ruzie met alle gevolgen van dien.

Waar is de romantiek?

Vooraf afspraken maken over uit elkaar gaan wordt toch nog vaak als negatief gezien. Als we kijken naar het aantal echtscheidingen blijkt dit best onverstandig te zijn. Immers, één op de drie huwelijken eindigt in een echtscheiding, terwijl bij internationale huwelijken de helft door scheiding strandt. Realiteitszin is nodig want regeren is nog altijd vooruitzien.

Preventieve mediation, dé toekomst

Bij familiebedrijven, huwelijken, andere samenlevingsvormen, arbeidsconflicten kan preventieve mediation hoge financiële en emotionele kosten, verstoorde verhoudingen en ingewikkelde procedures voorkomen, onder andere door ook een voorlichtingsaspect in de mediation mee te nemen. Door het gesprek aan te gaan en alle belangen op tafel te krijgen, in de vertrouwelijkheid van de mediation, kan escalatie voorkomen worden.

Binnen een onderneming

De problematiek speelt ook veel vaker dan gedacht in de ondernemerswereld. Twee DGA’s die gaan samenwerken weten vooraf vaak niet wat ze aan elkaar hebben of wat ze van elkaar verwachten. Welke belangen spelen hier? En hoe worden deze belangen onderhouden? Als mediator kun je hier een grote rol spelen.

Masterclass

Deze masterclass levert je inzichten op die een boost geven om preventieve mediation in de praktijk in te kunnen zetten, gemaakte afspraken vast te leggen én te onderhouden.

Een waanzinnige toegevoegde waarde én een must have masterclass voor iedere professional die wilt bijdragen om de wereld een stukje mooier te maken.

Zomerkorting

Normaal kost deze dag € 550,- excl. btw. Wij bieden deze dag eenmalig aan met een zomerkorting van € 200,- excl. btw. Je investering bedraagt nu € 350,- excl. btw.

De masterclass wordt op maat gemaakt en is interactief. Je kunt vooraf je vraag inbrengen. Schrijf je hier snel in want het aantal plaatsen is beperkt.

Meer berichten

Waarom maatwerk essentieel is bij een (echt)scheiding

Maatwerk: onmisbaar bij (echt)scheidingen Maatwerk is cruciaal bij (echt)scheidingen. Iedere situatie is uniek. Een persoonlijke aanpak zorgt ervoor dat oplossingen passen bij ieders specifieke situatie. Maatwerk houdt rekening met de unieke dynamiek van elke relatie, zodat de (echt)scheiding zo soepel mogelijk verloopt. Geen twee scheidingen zijn hetzelfde Mensen en relaties verschillen. Wat in de ene

Wat is een Register Scheidingsdeskundige?

Maatwerk bij een (echt)scheiding: waarom een Register Scheidingsdeskundige onmisbaar is Een (echt)scheiding is vaak een emotionele en uitdagende periode. De juiste hulp, advies en begeleiding zijn cruciaal. Een Register Scheidingsdeskundige biedt professionele ondersteuning tijdens deze moeilijke tijd. Maar wat doet een Register Scheidingsdeskundige precies? En waarom is hun hulp zo waardevol? Wat is een Register

Christelijke begeleiding bij echtscheiding

Nieuwe Opleiding Register Scheidingsdeskundige

Gespecialiseerde aanpak in scheidingsbegeleiding: Waarom het essentieel Is De complexiteit van scheidingsprocessen vereist een veelzijdige benadering. Professionals die zich enkel focussen op één aspect, zoals mediation, coaching, of reguliere scheidingsbegeleiding, lopen het risico belangrijke elementen van het scheidingsproces te missen. Dit kan leiden tot een minder geïntegreerde ondersteuning voor mensen. De rol van scheidingsdeskundigeIn contrast,

Waarom maatwerk essentieel is in scheidingsbegeleiding

Elke scheiding is uniek. Hoewel de kern van een scheiding meestal vergelijkbaar is – het beëindigen van een huwelijk – zijn de omstandigheden, emoties en behoeften van elke betrokken partij anders. Dit betekent dat een standaard aanpak vaak niet voldoende is om aan de diverse en specifieke behoeften van de individuen in een scheidingsproces te

Scroll naar boven