In de moeilijkheid ligt de mogelijkheid

Mediation heeft inmiddels een erkende plaats verworven in de maatschappij als een effectieve manier om conflicten op te lossen, naast of in plaats van gerechtelijke procedures. Mediation kent ten opzichte van andere methoden van conflictoplossing dan ook verschillende voordelen.

Een zwak punt blijft echter dat mediators vaak bij een conflict geroepen worden als het al enigszins uit de hand is gelopen en posities – al dan niet geharnast – zijn ingenomen.

Door hier al (van tevoren) mediators bij te halen kan de kans op een conflict later aanzienlijk worden verminderd door structureel al oplossingen of een bepaalde werkwijze of procedure in te bouwen voor eventuele toekomstige problemen.

Preventieve Mediation

Als mediator begeleid je de communicatie en onderhandelingen tussen partijen om zo op basis van wederzijdse belangen tot een voor hen optimale uitkomst te komen. Daarom is er aandacht gekomen voor de mogelijkheid mediation in een vroeger stadium en – zo mogelijk – preventief toe te passen. Dat houdt in: niet pas mediaten als er een probleem is, maar dat juist vóór zijn.

Goed voorbereid het huwelijk of samenleving instappen? Preventieve mediation geeft duidelijkheid over de verwachtingen die partners van hun relatie hebben, waarbij het vooral gaat om de praktische zaken vooraf juist goed te regelen. Wie zorgt er bijvoorbeeld voor de kinderen als die er komen? Hoe gaat het met de verdeling in arbeid? De preventieve aanpak voorkomt op termijn onvrede en ruzie met alle gevolgen van dien.

Waar is de romantiek?

Vooraf afspraken maken over uit elkaar gaan wordt toch nog vaak als negatief gezien. Als we kijken naar het aantal echtscheidingen blijkt dit best onverstandig te zijn. Immers, één op de drie huwelijken eindigt in een echtscheiding, terwijl bij internationale huwelijken de helft door scheiding strandt. Realiteitszin is nodig want regeren is nog altijd vooruitzien.

Preventieve mediation, dé toekomst

Bij familiebedrijven, huwelijken, andere samenlevingsvormen, arbeidsconflicten kan preventieve mediation hoge financiële en emotionele kosten, verstoorde verhoudingen en ingewikkelde procedures voorkomen, onder andere door ook een voorlichtingsaspect in de mediation mee te nemen. Door het gesprek aan te gaan en alle belangen op tafel te krijgen, in de vertrouwelijkheid van de mediation, kan escalatie voorkomen worden.

Binnen een onderneming

De problematiek speelt ook veel vaker dan gedacht in de ondernemerswereld. Twee DGA’s die gaan samenwerken weten vooraf vaak niet wat ze aan elkaar hebben of wat ze van elkaar verwachten. Welke belangen spelen hier? En hoe worden deze belangen onderhouden? Als mediator kun je hier een grote rol spelen.

Masterclass

Deze masterclass levert je inzichten op die een boost geven om preventieve mediation in de praktijk in te kunnen zetten, gemaakte afspraken vast te leggen én te onderhouden.

Een waanzinnige toegevoegde waarde én een must have masterclass voor iedere professional die wilt bijdragen om de wereld een stukje mooier te maken.

Zomerkorting

Normaal kost deze dag € 550,- excl. btw. Wij bieden deze dag eenmalig aan met een zomerkorting van € 200,- excl. btw. Je investering bedraagt nu € 350,- excl. btw.

De masterclass wordt op maat gemaakt en is interactief. Je kunt vooraf je vraag inbrengen. Schrijf je hier snel in want het aantal plaatsen is beperkt.

Meer berichten

Vacature Student Bijbaan Website en Online Marketing

Vacature Student Bijbaan Website en Online Marketing

Binnen ons opleidingsinstituut zijn we op zoek naar een proactieve student die handig is met Word Press en affiniteit heeft met online marketing. AMV is een kleinschalig, gedreven en persoonlijk opleidingsinstituut op het gebied van Mediation, Ondernemerschap en Communicatie. AMV zit in Papendrecht en is opgericht door Marjon de Vroomen en Erik Baijens. Zij zijn

mediator-worden-opleiding

de-basisopleiding-mediation-let-op-de-accreditaties

De keuze voor een goede mediation opleiding maken? En zie je door de bomen het bos niet meer? Dat horen we vaker, vandaar dat we een paar handige tips delen om dit gemakkelijker te maken. Goede opleidingen, in het algemeen, kenmerken zich door accreditaties door de officiële instanties binnen het vakgebied. Let daarom goed op

Vacature Student Bijbaan Website en Online Marketing

STAP-Budget

Stel, je wilt je kennis opkrikken of ontdekken wat je in je mars hebt. Misschien zit je op kantoor maar werk je diep in je hart liever met mensen, bijvoorbeeld als coach? Wellicht wil je je omscholen naar werk waarin je mensen gaat begeleiden tijdens of na hun scheiding, als scheidingscoach, scheidingsadviseur of De Kinderen Scheiden Mee Coach bijvoorbeeld.

website AMV Opleidingen

Onze koers en expertise

Afgelopen maanden zijn we met ons team hard bezig geweest met onze nieuwe website. De website weerspiegelt beter onze strategische focus, ons aanbod en de mogelijkheden van ons totaalconcept. Strategische keuzes maken En als je naar onze laatste podcast hebt geluisterd, weet je dat het voor ons een jaar van grootse veranderingen en groei gaat

Scroll naar top