Bezoek vrijblijvend onze open avond

In de moeilijkheid ligt de mogelijkheid

Mediation heeft inmiddels een erkende plaats verworven in de maatschappij als een effectieve manier om conflicten op te lossen, naast of in plaats van gerechtelijke procedures. Mediation kent ten opzichte van andere methoden van conflictoplossing dan ook verschillende voordelen.

Een zwak punt blijft echter dat mediators vaak bij een conflict geroepen worden als het al enigszins uit de hand is gelopen en posities – al dan niet geharnast – zijn ingenomen.

Door hier al (van tevoren) mediators bij te halen kan de kans op een conflict later aanzienlijk worden verminderd door structureel al oplossingen of een bepaalde werkwijze of procedure in te bouwen voor eventuele toekomstige problemen.

Preventieve Mediation

Als mediator begeleid je de communicatie en onderhandelingen tussen partijen om zo op basis van wederzijdse belangen tot een voor hen optimale uitkomst te komen. Daarom is er aandacht gekomen voor de mogelijkheid mediation in een vroeger stadium en – zo mogelijk – preventief toe te passen. Dat houdt in: niet pas mediaten als er een probleem is, maar dat juist vóór zijn.

Goed voorbereid het huwelijk of samenleving instappen? Preventieve mediation geeft duidelijkheid over de verwachtingen die partners van hun relatie hebben, waarbij het vooral gaat om de praktische zaken vooraf juist goed te regelen. Wie zorgt er bijvoorbeeld voor de kinderen als die er komen? Hoe gaat het met de verdeling in arbeid? De preventieve aanpak voorkomt op termijn onvrede en ruzie met alle gevolgen van dien.

Waar is de romantiek?

Vooraf afspraken maken over uit elkaar gaan wordt toch nog vaak als negatief gezien. Als we kijken naar het aantal echtscheidingen blijkt dit best onverstandig te zijn. Immers, één op de drie huwelijken eindigt in een echtscheiding, terwijl bij internationale huwelijken de helft door scheiding strandt. Realiteitszin is nodig want regeren is nog altijd vooruitzien.

Preventieve mediation, dé toekomst

Bij familiebedrijven, huwelijken, andere samenlevingsvormen, arbeidsconflicten kan preventieve mediation hoge financiële en emotionele kosten, verstoorde verhoudingen en ingewikkelde procedures voorkomen, onder andere door ook een voorlichtingsaspect in de mediation mee te nemen. Door het gesprek aan te gaan en alle belangen op tafel te krijgen, in de vertrouwelijkheid van de mediation, kan escalatie voorkomen worden.

Binnen een onderneming

De problematiek speelt ook veel vaker dan gedacht in de ondernemerswereld. Twee DGA’s die gaan samenwerken weten vooraf vaak niet wat ze aan elkaar hebben of wat ze van elkaar verwachten. Welke belangen spelen hier? En hoe worden deze belangen onderhouden? Als mediator kun je hier een grote rol spelen.

Masterclass

Deze masterclass levert je inzichten op die een boost geven om preventieve mediation in de praktijk in te kunnen zetten, gemaakte afspraken vast te leggen én te onderhouden.

Een waanzinnige toegevoegde waarde én een must have masterclass voor iedere professional die wilt bijdragen om de wereld een stukje mooier te maken.

Zomerkorting

Normaal kost deze dag € 550,- excl. btw. Wij bieden deze dag eenmalig aan met een zomerkorting van € 200,- excl. btw. Je investering bedraagt nu € 350,- excl. btw.

De masterclass wordt op maat gemaakt en is interactief. Je kunt vooraf je vraag inbrengen. Schrijf je hier snel in want het aantal plaatsen is beperkt.

Meer berichten

Visualisatie voor Scheidingsprofessionals

Het begon allemaal met een droom, een gedachte die al lange tijd in mijn hoofd speelde. Ik wilde iets bijzonders creëren, een visualisatie speciaal voor scheidingsprofessionals. Maar waar begin je? Hoe wil je dat het klinkt? Wat wil je precies vertellen en waarom? Deze vragen hielden me bezig, tot op een dag…  De woorden uit

De kracht van Preventieve Mediation

De Kracht van Preventieve Mediation

Preventieve mediation biedt verschillende voordelen voor een relatie, zoals: Verbeterde communicatie:  Door middel van preventieve mediation kunnen mensen hun communicatieve vaardigheden verbeteren en leren hoe ze effectief met elkaar kunnen communiceren. Dit kan leiden tot een betere begrip en een verminderde kans op misverstanden en conflicten. Conflictbeheersing:  Preventieve mediation kan helpen bij het identificeren van

Waarom zou je scheidingscoach worden

Maatwerk binnen scheidingsbegeleiding: waarom het cruciaal is voor een soepel proces

Wanneer mensen besluiten om te gaan scheiden, is dit vaak een emotioneel en stressvol proces. Het is een ingrijpende gebeurtenis die invloed heeft op alle aspecten van het leven van de betrokkenen, waaronder financiën, huisvesting, kinderen en sociale netwerken. Daarom is het belangrijk om tijdens het scheidingsproces professionele begeleiding te zoeken, en maatwerk is hierbij

Scheidingscoach

Motiverende Gesprekstechnieken

Stel je voor dat je iemand wilt helpen om een belangrijke verandering door te maken, maar je merkt dat de persoon vastzit in zijn of haar manier van denken en gedrag. Hoe krijg je deze persoon in beweging, zonder hem of haar af te stoten? Motiverende Gesprekstechnieken Hier komt de training in motiverende gesprekstechnieken om

Scroll naar boven
Scroll naar top